|   | 
  • SÜRÜCÜLER HIZ SINIRINI BİLMİYORLAR!


    SÜRÜCÜLER HIZ SINIRINI BİLMİYORLAR!
    Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, son dönemde yapılan 'Radarla hız kontrolü'nde, sürücülerin, yerleşim yeri içinde ve dışındaki hız sınırlarını yanlış bildiklerinin görüldüğünü söyledi.

     Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, son dönemde yapılan 'Radarla hız kontrolü'nde, sürücülerin, yerleşim yeri içinde ve dışındaki hız sınırlarını yanlış bildiklerinin görüldüğünü söyledi.

    Emniyet Müdürü Aydın, sürücülerin hız sınırıyla ilgili yanmlış bilgiler nedeniyle kural ihlali yaptığının belirlenmesi üzerine açıkama yapma ihtiyacı duyduğunu anlattı. Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, şöyle dedi:

    "'Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100'üncü maddesinde bazı araç cinsleri için hız sınırları otomobiller için yerleşim yerlerinde 50, şehirlerarası çift yönlü karayolunda 90, bölünmüş yollarda 110, otoyollarda ise 120 kilometredir. Minibüs ve otobüsler ise şehir içinde 50 şehirlerarası çift yollarda 80, bölünmüş yollarda 90 ve otoyollarda da 100 kilometre hıza ulaşabilir. Kamyonet, panelvan, kamyon, çekici ve motosikletlerde de hız limiti 50 ile 110 kilometre arasında değişmektedir, Ancak, Büyükşehir Belediyesi UKOME kurulu kararı doğrultusunda kent merkezinde bazı bölgelerde hız sınırı 70 kilometreye çıkartılmıştır."

    Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, hız sınırları ile ilgili diğer detaylar Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100'üncü maddesinde düzenlendiğini, hız sınırlarını yüzde 10'la yüzde 30 arası aşanlara 166 lira, yüzde 30'dan fazla aşanlara ise 343 lira para cezası uygulandığını bildirdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.