|   | 
  • Süt Deyip Geçmeyin


    Süt Deyip Geçmeyin
    Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, "Sütün içeriğinde, kansere karşı koruyucu olduğu bilinen ve vücudumuz tarafından yapılamayan yağ asitleri yer alıyor" dedi. İnanç, sütün içinde bulunan vitamin ve minerallerin cilt kanseri, akne ve cilt inflamasyonu riskini azalttığını söylüyor.

     

    YAĞ  DENGESİNİ KORUYOR

    Günde  iki  bardak   sütün   günlük   çinko  ihtiyacının yaklaşık yüzde 14'ünü ve A vitamini ihtiyacının yüzde 16'sını  karşıladığını  ve bunun da  özellikle   gençlerde  önemli bir  cilt  problemi olan  akne  üzerine iyileştirici  etki  yaptığını belirten İnanç, " Sütte   yer   alan  ve  akne   tedavisi  için kullanılan   ilaçların  bileşiminde yoğun olarak  yer   alan  A vitamininin, antioksidan  özelliği bulunuyor ve  cilt  inflamasyonlarını azaltıyor" diye  konuştu .

    İnanç,  sütün  içeriğindeki laktoferrinin,  cildin   yağ  dengesini koruduğunu,  süt   proteinlerinin hücre  yenilenmesi  ve doku  farklılaşmasına   katkıda  bulunduğunu vurguladı.

    " CİLT   TÜMÖRLERİNİ   ENGELLİYOR "
    İnanç,  sütün   cilt   konusundaki  bir başka faydasının da kimyasal kaynaklı  cilt   tümörlerinin oluşumunu  engellemesi  olduğunu vurguladı.  Sütün  içinde, kansere karşı  koruyucu  olduğu bilinen  yağ  asitleri bulunduğunu belirten İnanç, şöyle  konuştu :

    " Sütün  içeriğinde, kansere karşı  koruyucu  olduğu bilinen ve vücudumuz tarafından yapılamayan  yağ  asitleri  yer  alıyor.  Sütün  içerdiği  protein , laktoferrin, A vitamini ve  çinko  ile cilt  sağlığını  koruması sıvı  içeriği ile  cildin   nem  dengesini  koruması  nedeniyle yetişkin bireylerin,  çocukların , adolesan dönemi  gençlerin , gebe ve emzikli  kadınlarla , menopoz sonrasında   kadınların  her  gün  2  bardak   süt  tüketmesi gerekiyor."
    İnanç,  güzel  ve  sağlıklı  bir  cilt  için yeterli ve dengeli  beslenmenin   çok  önemli olduğunu belirterek, " Günde  iki  bardak   süt   özellikle   cilt  kanserini  önlemede  önem  arz  etmektedir" diye konuştu .



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.