|   | 
  • Süt taşıma süresine takip geliyor


    Süt taşıma süresine takip geliyor
    Kayseri?de çiğ sütün toplanması ve taşınmasıyla ilgili bazı kriterlerin uygulanmasına yönelik 'Çiğ Süt Takip Sistemi' hayata geçiriliyor. Artık, çiğ süt toplayan aracın 2 saat içinde işleme tesisine intikali, çiğ süt taşınma sırasındaki araçlardaki sıcaklıklar takip edilecek.

     

    Kayseri?de gerçekleştirilecek olan ?Çiğ Süt Takip Sistemi? hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kayseri İl Müdürlüğü toplantı salonunda sistemle ilgili olarak bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

    Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kayseri İl Müdür Yardımcısı Erkan Alkan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cevdet Akyüz, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü çalışanlarından Gıda Mühendisi Osman Bağcı, Süt İşleme Tesisleri, Süt Toplama Merkezleri, Damızlık ve Süt Üreticileri Birliği ve Yahyalı Süt Üretici Birliği yetkilileri katıldı. 

    Çiftlik şartları göz önünde bulundurulduğunda çiğ süt kalitesinin artırılması için yapılacak çalışmalarla ilgili tüm katılımcıların görüşleri alındı. Hayvan sağlığından başlayarak çiftlik şartları, sütün hijyenik olarak sağılması, toplanması, soğutulması ve işleme tesisine naklinin sağlanması için alınması gereken tedbirler görüşüldü.

    Kayseri sınırları içerisinde faaliyet gösteren süt toplayıcılarının Mobil Araç Takip Sistemine (MATS) dahil edilmesi ile birlikte müstahsiller tarafından üretilen soğutulmamış çiğ sütlerin sağımdan sonra 2 saat içerisinde süt toplama merkezlerine ve süt işleme tesislerine ulaştırılması sürecinin izlenmesi, soğutulmuş olan çiğ sütlerin taşıyıcı araçlarda sıcaklık takiplerinin yapılması sağlanacak.

    Konu hakkında müstahsiller ve çiğ süt toplayıcılarına yönelik eğitimler düzenlenecek. Çiftlik ve sağım koşullarının iyileştirilmesi adına çalışmalar yapılacak. Böylece çiğ sütün asitlik ve toplam bakteri yükü değerlerinde kayda değer iyileştirmeler sağlanmış olacak. Bunun kaliteli hammaddenin değerini bularak çiğ süt fiyatının yükselmesine, kaliteli hammadde temini ile üretim maliyetlerinin azalmasına imkan sağlayacağı ifade edildi. 

    Çiftlikten sofraya gıda güvenliği anlayışıyla tüketicilerin sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmaları sağlanarak tüketici menfaatleri teminat altına alınmış olacağı duyuruldu. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.