|   | 
  • TAGEM ile Kayseri Şeker’den ortaklaşa tohum ıslah projesi


    TAGEM ile Kayseri Şeker’den ortaklaşa tohum ıslah projesi
    Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü TAGEM ile Kayseri Şeker ortaklaşa yürütülmekte olan Buğday ve Arpa Islahı Projesinde ekimlere başlandığı belirtildi.

    TAGEM-Tarla Bitkileri Araştırma Enstitüsü tarafından Tarımsal Islah Projesi kapsamında yürütülmekte olan ve Kayseri Şeker’e ait Pazarören bölgesinde 50 dekar araziye 30 çeşit tescilli ve tescile aday buğday ile arpanın deneme ekimleri yapıldı. 
    Yetkililer, tohumculukta çok büyük avantajlar ile biyoçeşitlilik bakımından zengin bir potansiyele sahip olan Türkiye’deki genetik kaynaklar, ar-ge ıslah çalışmaları, sürdürülebilir tarım uygulamaları ile yeni tohum çeşitleri geliştirerek tohumculukta başarıyı yakalayıp, tarımda söz sahibi olunmasının hedeflendiğini ifade ettiler. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.