|   | 
  • TALAS PARKA DOYACAK


    TALAS PARKA DOYACAK
    Talas Belediyesi, toplam 30 bin 650 metrekare alanı kaplayan 8 adet park yapımına başladı.

     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Talas?ın 8 mahallesinde ihale usulü ile yapımına başlanılan parkların altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, baharla birlikte ağaçlandırmalarının yapılıp hizmete gireceğini bildirdi. Başkan Yıldırım, ağaçlandırma ve yeşil alana verdikleri önemin altını çizerek, şöyle konuştu: ?2011 yılında 462 bin 300 metrekare olan yeşil alanımız 2012 sonunda 690 bin metrekareye yükseldi. 84 adet olan park ve oyun alanı sayımız 92?ye çıktı. Ayrıca geçen yıl 41 olan yeşil alanlı kavşak sayısı 45 oldu. Vatandaşlarımızın daha fazla yeşil alan ve parklardan yararlanması için sürekli çalışıyoruz.

         Bu nedenle kişi başına düşen yeşil alan miktarı Avrupa standartlarına ulaşarak 6,3 oldu. Bu oran yeterli mi hayır, amacımız kısa sürede bu oranı 6,5?e yükselterek Avrupa standartlarını aşmak. Diğer yandan yaptığımız parklara şehrimizin şehitleri ve vefat eden önemli simaların isimlerini vererek anılarını yaşatıyoruz. Bir yandan geleceğimiz olan yavrularımız için yeşil alan, park, bahçe ve oyun alanları yapıp onları yaşatırken, diğer taraftan oralara isimlerini verdiğimiz kişilerin de aziz hatıralarını yaşatıyoruz. Ayrıca geçen yıl Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz kaldırım, orta kaldırım, bahçe ve ağaçlandırma alanlarına 7 bin 210 adedi çam olmak üzere toplam 25 bin 720 adet fidan dikimini gerçekleştirmiştir.?dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.