|   | 
  • Tarihi çan kulesi, 60 yıldır leyleklere ev sahipliği yapıyor


    Tarihi çan kulesi, 60 yıldır leyleklere ev sahipliği yapıyor
    Kayseri’nin Özvatan ilçesinde, Agios Nikolaos (Aya Nikola) Rum Kilisesi’nin ayakta kalan çan kulesi, 60 yıldır leyleklerin yuvası oldu.

    Özvatan ilçesi Cumhuriyet Mahallesi, Yunak Sokak'ta, 1703 yılında Rumlar tarafından yaptırıldığı belirtilen Agios Nikolaos Kilisesi, zaman içinde yıkılırken, çan kulesi ise ayakta kaldı. Ana kaya üzerine kesme taşlardan yapılan, dört sütunlu, üzeri kubbeli, tabanı ve sütun altları kaideli olan çan kulesi, 1924 yılında mübadele döneminde ailesiyle birlikte Yunanistan’a göç eden Anastasios Panapiotidis tarafından 2002 yılında restore ettirildi.
    İlçeye kuş bakışı bir konumda olan çan kulesi, kesintisiz olarak 1960 yılından beri leyleklere ev sahipliği yapıyor. Mayıs ayında leylek ailesi, çan kulesinin tepesindeki yuvalarına döndü. Leyleklerin dönüşü, ilçe halkı tarafından da sevinçle karşılandı. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.