|   | 
  • Tarımda GES’e kredi desteği müjdesi


    Tarımda GES’e kredi desteği müjdesi
    Güneş Enerji Sistemi (GES) kullanan çiftçiye sıfır faizli kredi desteği müjdesi.

    ÇKS belgesi ve kuyu ruhsatı olan herkes bu krediye başvurabilecek. Çiftçiler, güneş enerjisi kullanarak elektrik faturalarında yüzde 75 tasarrufa gidebilecek ve kurulan tesis, 4-5 yılda kendini amorti edecek.

    Elektriğini güneş enerjisinden üretecek çiftçilere, Ziraat Bankası tarafından 5 yıl ödemeli sıfır faizli kredi desteği verilecek. Tarımla uğraşan yatırımcıların, Çiftçi kayıt Sistemi (ÇSK) belgesi ve kuyu ruhsatı ile Ziraat Bankası’na başvurması halinde 5 yıl ödemeli sıfır faizli krediden yararlanabilecek. Uzmanlar, güneş enerjisine geçen çiftçilerin gece ve gündüz sulama yaptığı dikkate alındığında elektrik faturalarında yüzde 75 oranında tasarruf sağlayacağını belirtti.

    İçanadolu Bölgesi’nde kredi alacak çiftçilerin kuracağı güneş enerjisi tesislerinin yaklaşık 4-5 yılda amorti edeceği de ifade edildi. Bu konuda Ayenka Mühendislik, çiftçilere ve sanayicilere 11 yıllık tecrübesi ile güneş enerjisi tesisi konusunda yardımcı oluyor. Bu sayede fazla teferruat ve teknik işlere girmeden güneş enerji sistemini sorunsuz ve kuralara uygun bir şekilde halletmiş oluyorsunuz.

    Öte yandan, Devlet; IPARD, (Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı) besi çiftçileri ve soğuk hava depoları için Güneş Enerji sistemine de yüzde 65’e kadar hibe desteği veriyor. Bu sayede, sanayicilerin, fabrika çatılarına güneş enerji paneli ile elektrik üretme fırsatı sunuluyor.  Güneş enerjisi kullanmak isteyen sanayiciye hem devlet hem özel bankalar ve finans kurumları tarafından düşük faizli geri ödeme imkânı sunuluyor.

    Hem çiftçi hem besici hem de sanayicilere Güneş Enerjisi sistemi kuran Ayenka Mühendislik firması, bu hibe ve düşük faizli geri ödeme fırsatı ile çiftçi ve sanayicilere güneş enerjisi alanında yardımcı oluyor.

    Melikgazi belediyesi hizmet binası ve kapalı semt pazar yerlerinin GES kurulumlarını da yapan Ayenka Mühendislik, çiftçi ve sanayicinin elektrik tasarrufu sağlamasına katkı sağlıyor. Firma yetkilileri, kendilerine başvurulması halinde, projeyi kısa sürede hayata geçirdiklerini, bu sistemle çiftçi, besici ve sanayicilerin enerji giderinden ciddi oranda tasarruf yapmasına yardımcı olduklarını kaydettiler.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.