|   | 
  • TBMM Başkanvekili Yakut: ?Katılım Oranı Düşük?


    TBMM Başkanvekili Yakut: ?Katılım Oranı Düşük?
    TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Katılım oranı bizim de beklediğimiz gibi düşük. Aslında genel anlamda bunun değerlendirmesi yapıldığında sanki siyasi partilerden birinde daha çok katılım oranının...

    TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Katılım oranı bizim de beklediğimiz gibi düşük. Aslında genel anlamda bunun değerlendirmesi yapıldığında sanki siyasi partilerden birinde daha çok katılım oranının düşük olduğu görüldü" dedi.
    AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nda cumhurbaşkanı seçimini değerlendiren Yakut, yaşanan sürecin bir dönüm noktası, bir başlangıç olduğunu ifade ederek, ?İktidara geldiğimiz günden itibaren çok şey yaptık. Fiziki anlamda Türkiye'nin, insanımızın temel hak ve hürriyetlerini genişletme adına önemli işlere imza attık. Cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesi de bunlardan birisiydi. Milletimize vatanımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.
    Halkın vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirten Yakut, şunları kaydetti:
    "Tabii Türkiye'de bunun siyasi sonuçları olacak. Siyasi istikrarın devam etmesi, ekonomik istikrarın devam etmesi, 2023 vizyonumuzu gerçekleştirmemiz adına ve 2071 hedeflerimize ulaşmamız anlamında çok önemli. Türkiye'de yarından itibaren yeni bir başbakan, yeni bir genel başkan olacak. Seçim sonuçları netleştikten sonra da öyle zannediyorum ki diğer siyasi partilerde, muhalefet partilerinde yeni bir tartışma doğuracak. Bu 9'uncu seçimimiz hamdediyoruz hepsinde de birinci olmak çok önemli. Tüm teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çalışmayla olan bir hadisedir. Katılım oranı bizim de beklediğimiz gibi düşük. Aslında genel anlamda bunun değerlendirmesi yapıldığında sanki siyasi partilerden birinde daha çok katılım oranının düşük olduğu görüldü veya ben öyle değerlendirdim. Artık bizim insanımız yukarıdan yapılan dayatmalara hemen 'evet' demiyor. Kendi siyasi partisi, kendi genel başkanı dahi olsa doğrulara 'evet' yanlışlara 'hayır' diyor. Ben yüzde 54-55 oy oranı bekliyorum. Yüzde 50'nin üzerinde bir oyla Sayın Başbakanı cumhurbaşkanı seçeceğiz inşallah."
    Gazetecilerin 'Erdoğan'dan sonra başbakanın ve parti genel başkanının kim olacak?' sorusu üzerine Yakut, cumhurbaşkanı seçilmesini bekledikleri Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni başbakanı belirleyeceğini söyledi. MYK'nın toplandığını yarın da MKYK'nın toplanacağını ifade eden Yakut, "Partinin yetkili kurullarında konuşulacak, tartışılacak. Partinin yetkili kurulları karar verecek. Kısa süre içinde olağan üstü kongre yapılacak. Orada söz sahibi delegeler. Delegeler oy kullanacak ama yeni başbakanı şimdiki başbakanımız tayin edecek, belirleyecek. Zannediyorum olağanüstü genel kurul ayın 26'sında yapılacak" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.