|   | 
  • Tedavi Olmazsa Ayağı Kesilecek


    Tedavi Olmazsa Ayağı Kesilecek
    Kayserili Selçuk Türkan 44 yaşında. 5 yıldır burger hastalığıyla mücadele etmeye çalışıyor. Burger hastalığı tedavisi pahalı olan bir hastalık.

     Kayserili Selçuk Türkan 44 yaşında. 5 yıldır burger hastalığıyla mücadele etmeye çalışıyor. Burger hastalığı tedavisi pahalı olan bir hastalık. Hiç bir sağlık güvenceleri yok. Maddi durumları iyi olmadığından dolayı tedavi olamıyor. Hastalık damarların dışarıya çıkmasıyla başlamış. Daha sonra kramplarla devam etmiş. Sağ ayağının parmakları iltihapla dolmuş. Sol ayağının damarları da %90 oranında tıkalı ancak yara oluşmamış. Zamanla da yürümede zorluk çekmeye başlamış. Gün geçtikçe de dayanılmaz bir hale gelmiş. Tedavi edilmezse ayağın kesilmesi gerekecek. Onu en çok üzen şey de evinin geçimini sağlayamamak. Selçuk Türkan?ın en büyük destekçisi eşi Bediha Türkan. Sürekli eşinin yanında olduğundan o da işe girip çalışamıyor. Böyle olunca da evin kira, elektrik, su gibi giderlerini ödemekte zorluk çekiyorlar. Türkan ailesi yardımseverlerden ve yetkililerden yardımda bulunmalarını istiyor.

    Amansız hastalığa yakalanan Selçuk Türkan maddi açıdan çok sıkıntılar çektiğini söyleyerek yetkililerden ve yardım severlerden yardımcı olmalarını istiyor.

    ??Bu hastalık bende beş yıl önce başladı. Ayaklarımda yürüme sıkıntısı çekiyordum.100-150 metre yürüdüğümde dinlenmek zorunda kalıyordum. Son iki yıldır daha yoğun bir şekilde yaralar çıktı. Daha önce yara çıkmıştı iyileşir gibi oldu. Belirgin bir şekilde damarlar dışarı çıkıyordu. Yattığım zamanlar kramp falan girmeye başladı. Belirtisi öyle çıktı. 1 buçuk ay önce tüm ayağımı sarmaya başlayınca yürümemeye kadar ilerledi artık acılardan duramaz hale geldim. Tedavi yaptırmak için doktora gitsem iltihap var, enfeksiyon var ayakta diyerek gönderdiler. İltihap temizlendikten sonra doktorlar cerrahi operasyon yapacaklarını söyleyerek parmağının kesilebileceğini söylemelerine rağmen tam bir teşhis koyamadılar. Bu hastalığın en büyük sıkıntısı acılarımı unuttuğum gibi evime ekmek getiremez hale geldim. Bu beni daha da yıprattı. Maddi sorunlar yaşıyoruz ailemin geçimini sağlayamıyorum. Yetkililerden ve yardım severlerden tedavi masraflarımı karşılamak için yardım istiyorum. Yürümekte zorlandığım için tekerlekli sandalye ihtiyacım var onu dahi alamadık bu konuda yardımcı olacak hayırseverlere varsa onlardan Allah razı olsun.?

    Eşi Bediha Hanım maddi durumlarının kötü olduğunu söylüyor.

     

    ?? Ağrıları olduğu zaman acile götürüyoruz. Ağrı kesiciler veriyoruz dindirmek için. Maddi durumumuz olmadığı için zorlanıyoruz bunlarda. Eşimin güzel bir şekilde tedavi olmasını istiyorum. Durumumuz iyi olmadığı için kira borcumuz dahi ödeyemedik, elektrik borcumuz birikti, bakkallara borcumuz var hiç birini ödeyemedik, sürekli yanında olduğundan dolayı da çalışma fırsatı bulamıyorum. Maddi durumumuz olmadığı için eşimi tedavi ettiremiyoruz. Ellerini uzatırlarsa bizde dua ederiz, büyüklerimizden hayırseverlerden, yardım etmelerini istiyoruz.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.