|   | 
  • TEKDEN KOLEJİ LEGO TURNUVASINDA BİRİNCİ OLDU


    TEKDEN KOLEJİ LEGO TURNUVASINDA BİRİNCİ OLDU
    ?First Lego Ligi Bilim Kahramanları Buluşuyor? 9. Türkiye Turnuvası?nda Tekden Koleji Türkiye 1?incisi oldu.

     Özel Tekden Koleji toplantı salonunda düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Tekden Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, ?1998'den beri dünya genelinde 70 ülkeden 200.000'den fazla çocuğun dâhil olduğu ?First Lego League? ismiyle yapılan etkinlik, ülkemizde 9 yıldır Bilim Kahramanları Derneği tarafından ?Bilim Kahramanları Buluşuyor? adı altında düzenlenmektedir. Her yıl belirlenen evrensel bir tema kapsamında mühendislik problemlerini çözen çocuklarımız için bu seneki konu ise ?Yaşlanan Nüfusa Genç Çözümler? idi? diye konuştu.
    Tekden Koleji Robotek takımının turnuvada birinci olduğunu söyleyen Tekden, ?Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen turnuvada beş yıldır turnuvalara katılan Tekden Koleji'nin tecrübeli robot takımı Robotek, Türkiye'de tanınmış 142 okul takımının katıldığı Ankara yerel turnuvasında robot performansında yüksek başarı elde etmiş ve 16-17 Mart 2013 tarihinde İstanbul?daki Türkiye finali turnuvasına katılmıştır. Bu turnuvada, Türkiye genelinde katılan kırk okul elenerek finale kalan iki okul arasında takımımız, Türkiye birincisi olmuştur? ifadelerinde bulundu.
    Tekden konuşmasının ardından turnuvada birinci olan Robotek takımı oyuncularına madalya verdi. Öğrenciler daha sonra, turnuvada birinci oldukları projeyi sergiledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.