|   | 
  • Teknoloji Çağında Kitap Kurdu Olmak Nasıl ve Ne Kadar Mümkün?


    Teknoloji Çağında Kitap Kurdu Olmak Nasıl ve Ne Kadar Mümkün?
    Kültür, sanat, dil ve edebiyat alanında birbirinden değerli yazılarıyla okurlarına seslenen Cevahir Kadri bu haftaki “İletişim Çağının Kitap Kurtları” başlıklı yazısında “Kitap, gelişen teknoloji ile önemini kaybediyor mu? İnternet ve diğer programların matbu yani kâğıttan kitapların okunmasına etkisi nedir? Teknoloji ile birlikte elektronik ortama aktarılan kitapların kütüphanesini kurmak mümkün mü, bu tür çalışmalar kitap okumayı artırır mı? Hangi tür etkinlikler kitap okuma oranını artırır, kitap oranını artırmak için ne gibi etkinlikler düzenlenmelidir? Kitap okuma yarışmaları, kitap yazılıları gibi çalışmaların kitap okumaya katkısı var mıdır?” gibi sorularla kitaba, okumaya ve kütüphaneye dair düşüncelerini dile getirmiş. İlimizdeki kütüphanelere de kısaca değinen Cevahir Kadri, bazı belediye ve üniversitelerin 24 saat açık olan kütüphane uygulamalarını da yazısında belirtmiş. Ayrıca dijital kütüphanelerin mutlaka kurulması gerektiğini de vurgulamış.

    Cevahir Kadri’nin buram buram kitap ve kültür  kokan yazısına ulaşmak için Tıklayınız.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.