|   | 
  • TEKNOLOJİK HIRSIZLAR SAHTE KAMERAYA ALDANMIYOR


    TEKNOLOJİK HIRSIZLAR SAHTE KAMERAYA ALDANMIYOR
    Hırsızlara karşı çok uygun fiyata satışa sunulan caydırıcı sahte güvenlik kameraları vatandaşı mağdur ediyor.

     Hareketi algıladıktan sonra çalışıyormuş gibi ışıkların yanmaya başladığı sahte güvenlik kameraları, aslında kamera özelliği taşımadığı için kayıt yapmıyor. Teknolojiyi yakından takip eden hırsızlar bu kameraları yaptıkları bir keşifle kolayca tespit edebiliyor. Kameranın sahte olduğunu belirleyen hırsızların bir gün sonra istedikleri gibi hareket ederek amaçlarına ulaşıyor. Vatandaş, caydırıcı olacağını düşündüğü bu kameralardan fayda yerine zarar görüyor. 

        İtimat Güvenlik A.Ş. Genel Müdürü Elektronik Mühendisi Zekeriya Daş, son zamanlarda sahte güvenlik kamera mağduru olan birçok kişinin gerçek güvenlik kamerası taktırmaya başladığını söylüyor. Zekeriya Daş, teknolojik anlamda hırsızlık olaylarına ev ve işyeri sahiplerinin önlem aldığını belirterek, şunları dedi: "İnsanlarımız, kapı ve pencere sistemlerinde ve güvenlik kamera kullanımında ciddi artış var. Bu gelişmeler her ne kadar hırsızları önleyici olsa da hırsızlar da kendilerini teknolojik sistemlere karşı koruma yada bu sistemleri bertaraf etme çabasına girmiş durumda. Maalesef insanlarımız ucuz olması nedeniyle sahte güvenlik kameraları kullanıyor." 

        Zekeriya Daş, hırsızların, hırsızlık yapacağı yere önceden defalarca giderek keşif yaptığı konusunda uyararak, şu bilgileri verdi: "Fiziki, elektronik tedbirlere karşı hırsızlar keşif yaptıktan sonra hırsızlığı gerçekleştiriyor. İnternetten takiple kameranın sahte olduğunu öğrenmenin yanında, gerçek güvenlik kamerası olsa bile çalışmayanları da hırsızların artık belirler konuma geldi. Mevcut olan kameranın kayıt yapmadığını bile inceleyerek öğrenen hırsızlar rahatlıkla işlerini keşif aracılıyla yapıyor. Bunun bazen bedeli ağır oluyor. O nedenle insanlarımızın sahte kamera, kayıt yapmayan kamera ile aldıkları tedbirler yüzde 10 kadar caydırıcılık özelliği olabiliyor. Fazla bir katkısı yok."

        Elektronik Mühendisi Zekeriya Daş, Türkiye'de lokal değil artık kent güvenlik sistemleri ile daha geniş kapsamlı güvenlik kamerası kullanıldığını aktardı. Trafikte bile bu sistemlerin etkin halde kullanıldığı ülkeler olduğunu ifade etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.