|   | 
  • Terminalde Sıkı Denetim


    Terminalde Sıkı Denetim
    Şehirlerarası karayolu yolcu taşımacılığında kullanılan Kayseri Şehirlerarası Yolcu Terminali?nde denetimler artırıldı.


    9 personel ile 24 saat boyunca, taşımacılık yapan şoförler ve taşıtlar, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu hükümleri doğrultusunda denetleniyor. Kayseri Şehirlerarası Yolcu Terminalinde kış mevsimine girilmesi ile birlikte, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olan kış lastiklerinin denetlenmesi maksadıyla, terminalde bulunan denetim personeline takviye yapılarak denetimde etkinlik sağlandı.
    2013 yılında terminalde yapılan trafik denetimlerinde 70 bin 943 adet kontrol yapıldı ve 58 adet cezai işlem uygulandı.1 Aralık 2013 tarihi itibariyle kış lastiği zorunluluğu başlaması nedeniyle, terminalden çıkış yapan otobüsler münhasıran kış lastiği zorunluluğu bakımından da, kontrol edilmeye başlandı ve bu tarihten itibaren 9 bin 765 otobüs kontrol edildi. 46 araca kış lastiği eksikliği nedeniyle cezai işlem uygulandı, kış lastiği olmayan otobüslerin sefere çıkmalarına izin verilmeyerek eksikliklerin giderilmesi sağlandı.
    Ayrıca Kayseri Valiliği imzasıyla yayımlanan talimat doğrultusunda, il içi, ilçeler veya il dışı yapılacak tüm toplu gezi, piknik, tur vb. etkinliklerle ilgili, resmi kurum ve kuruluşlar ile -bilgi edinildiğinde- özel teşebbüslerce organize edilen taşımalarda, seyahate başlanmadan önce 155 Polis İmdat Hattından bir trafik ekibi talep edilerek, sürücü ve aracının denetlenmesi yönünde uygulama başlatılarak bu sayede münferit yapılacak taşımalarda, sürücü ve araçların denetlenmesi sağlandı.
    Yapılan denetimler doğrultusunda şoförler, sürücü belgesi, Mesleki Yeterlilik Belgesi (SRC) belgesi, ceza puanları, takoğrafları ve ilgili mevzuatın diğer hükümleri doğrultusunda, kontrol edilmeye başlandı ve çalışma sürelerine riayet etmeyen, hız sınırlarını aşan vb. şoförler hakkında gerekli cezai işlemler uygulanmaya başladı.
    Otobüsler de ise, başta lastikleri olmak üzere teknik özellikleri, fenni muayenesi, Karayolu Zorunlu Mali Sorumluk Sigortası gibi denetimler başladı ve mevzuata uymayanlara cezai işlemler uygulandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.