|   | 
  • Tezgahlardaki Balık Çeşit Ve Miktarları Arttı


    Tezgahlardaki Balık Çeşit Ve Miktarları Arttı
    Yeni balık sezonunun açılmasının ardından balık çeşitliliğinde ve satışlarındaki artış, balıkçı esnafının yüzünü güldürmeye ve tezgahlarını renklendirmeye başladı.

      Kayseri?nin en eski balık satıcılarından İstanbul Balıkçılık ve Su Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Güntaç Kurt, yeni balık sezonu ile birlikte hamsi, istavrit, mercan, palamut, kalkan, barbunya, mezgit, çinekop, lüfer, çipura, yayın, dil balığı ve lagos balıklarında gözle görülür bir bereketlilik yaşandığını söyledi. Kurt, ?Balık çeşitliliğinde ve miktarındaki bereketlilik tezgahlarımıza ve satışlarımıza yansıyor. Bizde vatandaşımıza balık restoranımızda her keseye uygun fiyatta ekmek arası veya servis şeklinde balığı sunmaya çalışıyoruz.? dedi.

        İstanbul Balıkçısı balık satış sorumlularından Nebi Daylak ise 20 yıldan beri balıkçılık mesleğinde çalıştığını ve son günlerde özellikle kalkan, istavrit ve yayın balıklarında bolluk yaşandığını belirtti. 
        
        İstanbul Balıkçısı?nda kalkan balığının kilosu 60-70 TL'den, yayın balığının kilosu 10 TL'den, istavritin kilosu ise 7 TL'den satışa sunuluyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.