|   | 
  • Tik Tok’ta lisans iptali gündemde!


    Tik Tok’ta lisans iptali gündemde!
    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Tik Tok başta olmak üzere sosyal medya platformları ve fenomenlere yönelik çok ciddi çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay'da yaptığı özel açıklamada, komisyonun TikTok başta olmak üzere sosyal medya platformlarına yönelik yürüttüğü çalışmaların detaylarına değindi. Yayman, komisyonun TikTok'un Türkiye ve Avrasya temsilcisini çağırdığını belirterek, dijital mecralarda Türk toplumunun değerlerine zarar veren içerikleri sert bir dille eleştirdi.
     
    TikTok'un temsilcisini 7 Aralık tarihinde komisyona davet ettiklerini açıklayan Yayman, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu'na gelerek bu konudaki açıklamalarda bulunmasını beklediklerini ifade etti. Yayman, özellikle ahlaki değerlere aykırı, çocuklara, kadınlara ve aile yapısına zarar veren içerikleri kınadıklarını ve lanetlediklerini vurguladı.
     
    Ayrıca, Yayman, konuyla ilgili olarak bir torba yasa hazırlığı olduğunu belirtti. Bu yasa kapsamında sosyal medya fenomenlerinin gelirlerinin inceleneceğini, muhasebeleştirileceğini ve vergilendirileceğini söyledi. TikTok başta olmak üzere dijital mecralarda, milletin değerlerine zarar veren uygulamalara karşı ciddi adımlar atacaklarını ifade etti.
     
    Yayman, Dijital Mecralar Komisyonu olarak bant daraltma, yayın yasağı, reklam yasağı gibi çeşitli yaptırımları içeren bir çalışma yürüttüklerini ve gerekirse lisans iptali gibi ciddi yaptırımların masada olduğunu belirtti. Bu adımların, dijital mecraların sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda devreye gireceğini söyledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.