|   | 
  • TIR DEĞİL, SANKİ AKARKAYIT İSTASYONU


    TIR DEĞİL, SANKİ AKARKAYIT İSTASYONU
    Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü?ne bağlı Kayseri Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Ekiplerince yapılan operasyonlarda; Toplam piyasa değeri 50.000 TL olan 6.622 Litre kaçak akaryakıt ve madeni yağ yakalandı.

     Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mustafa IŞIK: Akaryakıt Kaçakçılığı ile ilgili Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu?ndaki yapılan değişikliği içeren yeni düzenlemeye göre; akaryakıt işletme faaliyetlerinin sonlandırılması, istasyonlardaki geçersiz akaryakıta el konulması ve kaçak akaryakıt satışı yapanlarla, bilerek satın alanlara hapis cezası gibi ağır yaptırımlar gelmesine rağmen, Suriye?deki iç savaş dolayısıyla otorite boşluğunu fırsat bilen kaçakçıların gümrük kapıları dışından sınır boylarından çeşitli şekillerle ülkemize kaçak akaryakıt getirilip Nevşehir ilinde satıldığı ihbarını alan Kayseri Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu Nevşehir Acıgöl İlçesi Organize Sanayi Bölgesinde, kapalı bir dorse içerisinde bidonlarda muhafaza edilen ve piyasa değeri 25.000 TL olan 6000 litre kaçak akaryakıt ve malzemeleri ile,

    Eş zamanlı bir başka operasyonda ise yine Kayseri?de TIR araçlarından yakıt olarak Madeni yağ boşaltıldığı yönündeki ihbarını değerlendiren Kayseri Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekiplerince yapılan araştırma ve takipler neticesinde gidilen adreste, TIR aracından teneke kutulara yakıt olarak Madeni yağ boşaltılırken suçüstü yakalanan ve piyasa değeri 25.000 TL olan 622 litre Madeni yağ ve 1 adet yakıt doldurma aparatı ile madeni yağ taşımada kullanılan araca el konulmuştur.

    KAPSAM GENİŞLETİLDİ

    Akaryakıt yerine kullanılan petrol türevleri ve bunların karışımları ile akaryakıt yerine kullanılan diğer ürünlerin de Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamına alındığını kaydeden Mustafa IŞIK, daha önce kanun kapsamında yer almayan birçok faaliyetin de "kaçakçılık" olarak belirlendiğine, böylece kaçak akaryakıtın ve akaryakıt kaçakçılığı fiillerinin kapsamının genişletildiğine dikkat çekti.

    DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDİYOR

    Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Mustafa IŞIK: Ülkemizin güvenliği, haksız rekabetin önlenmesi, milli değerlerimizin korunması, çevre ve insan sağlığı ile kaçakçılıkla mücadelede vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstererek ALO GÜMRÜK HATTI 136?yı 24 saat arayabileceklerini her zaman dile getiren Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sn. Hayati YAZICI'nın konu üzerindeki hassasiyetleri ve talimatları doğrultusunda kaçakçılıkla mücadelemiz bağlantı idarelerimiz personelince en üst düzeyde devam etmektedir.

     



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.