|   | 
  • Torunları babaanneyi önce bıçak, sonra nacak ile öldürmüşler


    Torunları babaanneyi önce bıçak, sonra nacak ile öldürmüşler
    Kayseri’de kesik baş cinayeti olarak bilinen ve 6 yıl sonra aydınlatılan davada babaannesini nacak ve bıçak ile öldürdüğü iddiası ile tutuklu yargılanan 18 yaşındaki kız hakkında savcılık ‘üst soydan bir akrabayı kasten öldürme’ suçundan cezalandırılma talep etti. Savcılık mütalaasında iki kız kardeşin babaannelerini nefretle önce bıçak, sonra nacak ile öldürdükleri ifade edildi.

    28 Nisan 2012 tarihinde ilçeye bağlı Kayapınar Mahallesi'nde meydana gelen olayda 82 yaşındaki Pembe Boraze, evinin balkonunda boğazı kesilmiş halde ölü olarak bulundu. Kamuoyunda 'Kesik Baş Cinayeti' olarak da bilinen ve aradan geçen 6 yılda olayın faillerinin bulunamaması üzerine İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Bekmez'in talimatı üzerine özel ekip kuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinden dedektiflerin de desteğiyle, Pembe Boraze dosyası yeniden incelemeye alındı. 6 ay süren teknik takip ve 82 kişiden alınan ifadeler sonucu yaşlı kadının, torunları R.K. ve F.B. tarafından öldürüldüğü tespit edildi. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yaşlı kadının 17 yaşındaki torunu F.B., gelini S.B. (56) ve oğlu F.B. (55) düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İfadelerden elde edilen bilgilere göre yaşlı kadının torunlarının namusu hakkında dedikodu yaptığı iddiasıyla torunları F.B. ile R.K. tarafından öldürüldüğü belirlendi. Diğer cinayet şüphelisi olan torunu R.K. için yurtdışında bulunduğundan dolayı yakalanması için arama kararı çıkarıldı. Gelin S.B. ve oğlu F.B. hakkında başka bir soruşturma açıldığı öğrenilirken, F.B. hakkında ‘kasten nitelikli adam öldürme’ suçundan dava açıldı. 
    TV programına katıldılar 
    Kamuoyunda 'Kesik Baş Cinayeti' olarak da bilinen cinayetin ardından olayın şüphelilerinin, faili meçhul olayları araştıran bir televizyon programına da katıldığı belirlendi. Cinayete kurban giden Pempe Boraze'nin yapılan otopsisinde vücudunda 12 nacak ve 6 bıçak darbesi olduğu tespit edildi. 
    Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davda tutuklu yargılanan suça sürüklenen çocuk F.B. ile öldürülen Pembe Boraze’nin oğlu M.B. ile kızı F.K. ile avukatlar hazır bulundu. 
    Babaanneleri ile dedikodu yüzünden tartışmışlar 
    Savcılık, hazırladığı mütalaasında olay tarihinde yaşananları en ince ayrıntısına kadar anlattı. Mütalaada, iddiaya göre olay şöyle yaşandı: “Babaanne Pembe Boraze ile oğlu Faruk B.’nin evleri aynı bahçe içerisinde iki ayrı evdi. Pembe Boraze’nin torunu F.B. isimli kız sürekli babaannesinin evinde yatardı. Ara sıra babaanne ile gelini S.B., torunları F.B. ve R.K. arasında tartışmalar yaşanırdı. İddiaya göre, Pembe Boraze’nin çıkardığı R.K.’nin nişanlısını sürekli gece eve aldığı, F.B.’nin de çalıştığı yerin sahibi ile kahve içtiği dedikodular köyde konuşulmaya başladı.” 
    ‘Ben ona sorarım’ diye babaannesinin yanına gitmiş 
    Bu nedenle gelin S.B.’nin kızı F.B.’yi babaannesinin evine göndermemeye başladığı iddia edilen savcılık mütalaasında, bir tarla tartışması yüzünden kavganın büyüdüğü, olay günü 19.25 sıralarında yurt dışından gelen S.B.’nin kız kardeşi S.S.’ye F.B., R.K. ve S.B.’nin gittikleri, orada yine maktulün dedikodularından konunun açıldığı, R.K.’nin ‘bu kadın bizden ne istiyor’ dediği, S.S. ile S.B.’nin namaza durduğu sırada, R.K.’nin telefonda konuştuğu nişanlısının da dedikoduları öğrenmesi üzerine sinirlenerek ‘ben ona sorarım’ diye evden çıktığı, F.B.’nin ablasının peşinden gittiği, S.B.’nin de kıldığı namazını terk ederek kızlarının peşinden gittiği belirtildi. 
    Nacak ve bıçak ile saldırmışlar 
    Nefret ve hiddet içerisinde babaanneleri Pembe Boraze’nin evlerine hırsla gelen R.K. ile F.B.’nin hırsla mutfaktan aldıkları bıçaklarla Pembe Boraze’nin boyun ve vücuduna defalarca vurdukları, ilerleyen aşamada evin bahçesinde odun kırmak için kullanılan nacak ile yere düşen maktulün boğazına vurarak kesildiği, nacak ile kimin tarafından vurulduğu belirlenememişse de eylemi fikir ve birlik içerisinde gerçekleştiren sıfatında olduklarının belirlendiği ifade edildi. 
    Anne de kızlarını suçtan kurtarmaya çalışmış 
    Mütalaada ayrıca hangi aşamada olay yerine ulaştığı ve olaya etkisi belirlenemeyen Pembe Boraze’nin gelini S.B.’nin bu aşamada kızlarını suçtan kurtarmak için evin mutfağında kızlarının ellerini yıkayıp, hiçbir şeyden habersiz gibi evlerine geldikleri, bu sırada F.B.’nin ‘ben babaanneme bir bakıp geliyorum’ diye gittiği, bu sırada S.B. ile R.K.’nin de tedirginlik içerisinde oldukları, F.B.’nin ‘babaannemi kesmişler’ diye yeni haber olmuş gibi bildirdiği, babaları F.B.’yi okul tarafına gönderip ambulansa yolu tarif etmesini isteyerek olay yerinden uzaklaştırdıklarının tespit edildiği ortaya çıktı. 
    ‘Kasten öldürme’ suçundan ceza istedi 
    Öldürülen Pembe Boraze’nin torunlarının namusunu korumak için söylediği sözlerine tahrik oluşturmayacağı belirtilen mütalaada savcı tutuklu sanık F.B. hakkında TCK 82/1d ve 34/3 maddeleri gereğince ‘üst soydan bir akrabayı kasten öldürme’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. Yurt dışında firari olan R.K.’nin hakkında soruşturma yürütüldüğü ifade edildi. 
    Sanık torun: "Ben savcının söyledikleri hiçbir şeyi yaşamadım" 
    Savcılık mütalaası sonrası söz verilen tutuklu sanık F.B. “Ben savcının yaşadıklarımı söylediği hiçbir şeyi yaşamadım. Böyle bir şey yapsam olay günü jandarmada belli olurdu. 8 aydır mağdurum, suçsuzum. Ailem de ben de onu kurtarma çabasındaydık. Ben şok etkisi ile zayıfladım, babaannemi o halde görünce istifra edip etkisinden kurtulamadım, halen de devam ediyor. Beraatımı istiyorum” diye konuştu. 
    Mahkeme heyeti sanık avukatının savcılık mütalaasına cevap vermek için süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.