|   | 
  • Trafik Kazalarını Fahri Trafik Müfettişleri Önleyecek


    Trafik Kazalarını Fahri Trafik Müfettişleri Önleyecek
    İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Fahri Trafik Müfettişlerine eğitim semineri verdi.

     İl Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amiri Mustafa Kula ve çok sayıda fahri trafik müfettişi katıldı. Programda fahri trafik müfettişlerine seminer eğitim semineri veren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amiri Mustafa Kula, ?Önümüzde Kurban Bayramı var. Biliyorsunuz her Kurban Bayramında basında çıkanları görüyorsunuz. Sadece 4 günde verdiğimiz can kaybı bazen bir otobüs kaybında gibi bu sayı kat kat artabiliyor. Bunun önlenmesi için sizlerinde elinizi taşın altına koyduğunuzun farkındayız. Bu konuda en büyük minnettarı size borçluyuz. O kadar işinizi gücünüzü bırakıp belki içinizde çok büyük işleri olan var. Acaba şu işte benimde bir tuzum olabilir mi? Kanısıyla buradasınız ve bizlerde bunun farkındayız? diye konuştu.
    Kula, seminerde şu bilgileri verdi:
    ?Sizlerin kestiği cezanın yüzde 90?nına yakını cezaya çevriliyor ancak yüzde 10?luk kısmı maalesef cezaya çeviremiyoruz. Sebebi, fahri trafik müfettişi arkadaşlar kendi sicilleri yerine kimlikte bulunan seri numaraları yazıyorlar. Seri numarayı değil sicili yazacaklar. Seri no yazdıkları için biz bunu cezaya çeviremiyoruz. Diğer bir nokta ceza yerini net bir şekilde yazmıyorlar. Yer bölümü olan bölüme mutlaka adres yazılması gerekiyor. Çoğu arkadaşımız 30-1 maddesinden ceza yazıyor. Fahri trafik müfettişlerimizin böyle bir yetkisi yok. Bunu kanun diyor. Neden? 30-1 maddesi egzozun aşırı gürültü çıkarması. Bunu 72. Maddeden yazın.
    Sizden bu bayram süresince Kayseri?de bulunduğunuz süre içinde veya tatile giderseniz buralarda biraz daha bu fahri trafik müfettişliğine önem vermeli inanın sizin caydırıcılığınız bizimkinden kat kat daha fazla. Biz görünür caydırıcıyız siz görünmez caydırıcısınız. Özellikle kırmızı ışık konusunda değerlendirmenizi veya ?benim işim acele yazmasam da olur? dememenizi rica ediyoruz. Az yazdığınız bir ceza ile bir kişinin yaşamasına katkıda bulunabiliyorsanız ne mutlu hepimize.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.