|   | 
  • Tüketicinin kaçak elektrik zaferi!


    Tüketicinin kaçak elektrik zaferi!
    Elektrik faturasında kayıp-kaçak bedeline itiraz ederek dava açan aboneler şimdiye kadar toplam 25 milyon lirayı geri aldı.

    Vatandaşın, elektrikte kayıp-kaçak bedeline karşı yürüttüğü mücadelede bugüne kadar dağıtım şirketlerinden yargı kararıyla tahsil ettiği tutar ilk kez ortaya çıktı.
     
    Aboneler, dağıtım şirketlerinden 25 milyon TL tahsil etti. Özellikle büyük miktarda elektrik çeken sanayi tesislerinin ve işletmelerin milyonlarca liralık kayıp-kaçak bedeli tahsilatı yaptığı belirtildi. Yüzlerce dava sürdüğü için tahsilatın yüz milyonları bulması bekleniyor.
     
    Yasa çalışması sırasında 21 elektrik dağıtım bölgesinden, abonelerine kayıp-kaçak kapsamında iade ettikleri tutarların hesaplaması istendi. Dağıtım şirketleri, tek tek hesaplama yaptı.
     
    Teklife göre elektrik dağıtım tarifeleri; dağıtım sistemi yatırım harcamaları, sistem işletim maliyeti, teknik ve teknik olmayan kayıp maliyeti, kesme-bağlama hizmet maliyeti, sayaç okuma maliyeti gibi bedellerden oluşacak. Meclis’te bulunan yasa teklifi uyarınca elektrik tarifelerine ilişkin olarak açılan davalara, adli yargı ve tüketici hakem heyetleri yerine idari yargı bakacak.
     
    Sektör uzmanları, bu düzenlemenin devam eden davaları etkilemeyeceğini belirttiler.
     
    Haber: Olcay Aydilek / Gazete Habertürk




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.