|   | 
  • TÜM ENERJİ-İŞ SENDİKASI KONFEDERASYON OLMA MÜCADELESİ VERİYOR


    TÜM ENERJİ-İŞ SENDİKASI KONFEDERASYON OLMA MÜCADELESİ VERİYOR
    Tüm Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Kabaktepe, 5 sendika ile birlikte konfederasyon olma mücadelesi verdiklerini ifade etti.

     Tüm Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Kabaktepe ve beraberindeki Tüm Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Sacit Albayrak, Tüm Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı İbrahim Yusufoğlu ve Tüm Enerji-İş Sendikası Başkan Yardımcısı Veli Özlü, İhlas Haber Ajansı Kayseri Bölge Müdürlüğü?ne ziyarette bulundu.
    Kurdukları 5 sendikayı konfederasyona dönüştürmeye çalıştıklarını dile getiren Tüm Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Kabaktepe, ?Türkiye?de 4?üncü işçi konfederasyonu olarak faaliyet göstermek istiyoruz. Tüm-İş adı altında bir konfederasyon kurma aşamasındayız? ifadelerinde bulundu.
    Kabaktepe, ?Bağımsız olmamızın nedeni, resmi bir konfederasyon olarak kurulmadığımızdan dolayı kamuoyuna yanlış aksettirmemek için bağımsız adını kullanıyoruz, çünkü bağımsız sendikalar federasyondur? dedi.
    Türkiye?de 12 milyon işçi sayısı olduğunu ifade eden Kabaktepe, ?12 milyondan sadece 940 bin işçi sendikalıdır. Hiçbir ülkede böyle bir durum yok. Gelişmiş ülkelerde bu oran daha da fazladır. Biz bu sayıyı ülkemizde daha da arttırmak istiyoruz. 11 bin işçinin temsil edilmesi gayretlerimiz arasındadır. Bizim kuruluş amaçlarımızdan birisi de budur. Sendikasız işyerlerini sendikalaştırmak da bir başka amacımızdır? diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.