|   | 
  • Tüm Hedeflerimize Fazlasıyla Ulaşmak Bizleri Çok Memnun Etti


    Tüm Hedeflerimize Fazlasıyla Ulaşmak Bizleri Çok Memnun Etti
    Kayseri Kaskispor Kulübü Başkanı Ömer Yağmur, ''Kaskispor olarak çok başarılı bir sezonu geride bıraktık. Koyduğumuz tüm hedeflere fazlasıyla ulaşmak bizleri çok memnun etti.

     Sezon başında, son 3 senenin en düşük bütçesiyle yola çıkmamıza rağmen kulüp tarihinin en başarılı sezonunu yaşadık. Hatta bütçe başarı endeksine bakarsak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ve Avrupa'nın en başarılı takımlarından biri olduk demek yanlış olmaz'' dedi. 
    Yağmur yaptığı açıklamada, geride bıraktığımız sezonun bir değerlendirmesini yaptı. Yağmur, ''Tabi kulüp olarak başarı kriterimiz sadece aldığımız dereceler değildir. Türk kadın basketboluna yaptığımız katkı da bizleri çok gururlandırmıştır. Hemen hemen tüm sezonu devşirmesiz ve 91 doğumlu ve daha alt yaştaki yıldız-genç, Ümit ve A Milli aday kadrolarında yer almış toplam 5 sporcuyla mücadele ederek geçirmiş olmamız mutluluk verici diğer bir gelişmedir. Bu konuyla ilgili de bir bilgilendirme yaparsak, Ayşegül Günay 1992 doğumlu 25 dakika, Pınar Demirok 1991 doğumlu 26 dakika, Esra Ural 1991 doğumlu 15 dakika, Gamze Takmaz 1991 doğumlu 23 dakika ve Sinem Ataş 1995 doğumlu 11 dakika süre aldılar. Bizce TKBL'de efektif olarak oynayan, maç sonuçlarına direkt etki eden yaş ortalaması en düşük takım olmamız KASKİ takımının transfer politikasında da ne derece başarılı olduğu ve diğer takımlar için de model alınacak bir yapıda ilerlediğinin bir göstergesidir. Burada en önemli konu tam 7 sezondur takımımızın başında olan ve bu genç oyuncu planlamalarını bizzat organize eden Baş antrenörümüz Ayhan Avcı, ekibi ve bu oluşumlara destek veren Kayseri şehrimizin değerli yöneticileridir. Kayseri KASKİ olarak Avrupa'da son 3 sezondur 2 final ve bir yarı Final oynamak tabii ki gurur verici, ancak asıl hedeflerimiz; yaptığımız akılcı ve uzun vadeli transfer politikalarının semeresini önümüzdeki 2 sezonda almaktır'' ifadelerini kullandı.
    Yağmur, ''Değerli takımlarımızdan GS ve FB'yi de bizlere iki Türk takımının final oynaması gururunu yaşattıkları için buradan tekrar kutlamak isteriz. 2 Takımımız da Avrupa arenasında ülkemizi çok gururlandırmışlardır. Kaskispor olarak biz de, yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Ancak basındaki arkadaşlarımıza tam anlatamamış olmanın da burukluğunu yaşamıyor değiliz. Çünkü ilk defa katıldığımız bir organizasyonda son 8 takım arasına girmek, çok zorlu bir gruptan Avrupa devlerinin hepsini yenebilmek ki buna EKATERİNBURG takımı da dahil ayrıca, TKBL ve Eurolig'deki başarılı çizgimiz, bizim kalibremizdeki bir takım için önemli bir başarıdır diye düşünüyoruz. Bu yüzden de basında daha fazla yer almamız gerektiğine inanmaktayız'' dedi.
    Açıklamasında, ''Bugün itibarı ile kulübümüz 2014-15 ve hatta 2015-16 sezonu yabancı sporcu transferini bitirmiştir'' diyen Yağmur, şöyle devam etti:
    ''Belki zaman içinde 1-2 takviye daha yapabiliriz. Ayrıca Türk genç oyuncularımızın kontratlarını 2-3 sezon daha uzattık. Son olarak, kaliteli ve tecrübeli bir Türk oyuncu takviyesi ile de kadromuzu şekillendireceğiz. Kulüp olarak amacımız belli; TKBL'de hep ilk 3 içinde yer alan, Avrupa kupalarındaki başarısı ortada olan, Türk kadın basketboluna oyuncu kazandıran ve Avrupa seyirci rekorunu 11.000 taraftarıyla elinde bulunduran bu yapıyı artık daha yukarılara taşımak. Yani TKBL Şampiyonluğu ve önümüzdeki 2 sezonda 2 final 4 ve bir Eurolig Şampiyonluğu yaşamak.
    Tabii ki böyle başarıları bir Anadolu kulübünde yaşatma ihtimali dahi bizleri heyecanlandırmakta. Kayseri Kaskispor olarak; başarı için yapılması gereken tüm idari ve teknik anlamdaki hamlelere bugün itibarı ile start vermiş durumdayız. Öncelikle değerli antrenörümüz Ayhan Avcı, ekibi ve genç oyuncularımız ile bu planlamalar doğrultusunda 2 sezon daha sözleşme uzatmamız en olumlu göstergemizdir. Gelecek sezon itibarı ile şehri, salonu, taraftarı, yönetimi ve takımıyla çok daha keyifli ve başarılı bir Kaskispor izlettireceğimizin sözünü şimdiden camiamıza verebiliriz.
    Bizden desteklerini hiç esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki?ye, KASKİ Genel Müdürü Sayın Ender Batukan?a Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine, KASKİ yönetim Kuruluna, Kayseri Kaskispor yönetim kuruluna sonsuz teşekkür ederiz.
    Kulüpler bazında bu kadar mükemmel başarılar yakalan Türk kadın basketbolumuzun ülkemizde düzenlenecek Dünya Şampiyonasında derece elde etmesi en büyük arzumuzdur. Kayseri Kaskispor olarak kendilerine sonsuz başarılar dilemekteyiz.''



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.