|   | 
  • TÜRKİYE, AVRO BÖLGESİ ÜLKELERDEN DAHA ÇOK BÜYÜDÜ


    TÜRKİYE, AVRO BÖLGESİ ÜLKELERDEN DAHA ÇOK BÜYÜDÜ
    Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ''Türkiye'nin ilk çeyrek büyüme rakamı, Avro Bölgesi'ne üye 17 ülkenin tamamından, Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin de 25'inden daha iyi olduğunu ortaya koyuyor'' dedi.

    Hiçyılmaz, 2013 yılı ilk çeyrek GSYH büyümesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, TÜİK tarafından Türkiye'nin ilk çeyrek GSYH büyümesinin yüzde 3,0 olarak açıklandığını belirterek, ilk çeyrek kamu tüketim ve yatırımının, özel tüketim harcamalarının, istihdamın ve cari harcamanın arttığı, ancak özel yatırım harcamalarının azaldığı bir dönem oldu. Uzmanlar ilk çeyrekte ekonominin yüzde 2,3 oranında büyümesini bekliyorlardı. Türkiye?nin işbirliği yaptığı ülkelerdeki ekonomik istikrarsızlık ve komşu ülkelerdeki siyasi çalkantılara rağmen büyümenin sürdürülmesi başarı olarak nitelendirilmelidir. Çünkü, Türkiye?nin ilk çeyrek büyüme rakamı, Avro Bölgesi?ne üye 17 ülkenin tamamından, Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin de 25?inden daha iyi olduğunu ortaya koyuyor'' ifadelerini kullandı.
    Açıklamasında, ''Ayrıca, ilk çeyrek büyüme oranının Orta Vadeli Program?da (OVP) 2013 yılı için öngörülen büyüme oranıyla uyumlu olduğunu görmekteyiz'' diyen Hiçyılmaz, ''Ancak; 2023 hedefine ulaşmamız için daha yüksek büyüme oranına ulaşmamız gerekiyor. İhracat ve özel sektör kaynaklı bir büyümeyle 2023 hedefine ulaşılabileceği düşüncesindeyiz. Bu bakımdan söz konusu olumlu gelişme trendi ve beklentilerinin geliştirilebilmesi adına, ülkemizin istikrarının ve yatırım ortamının korunması, ayrıca önem arz etmektedir'' dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.