|   | 
  • Türkiye Bisiklet Milli Takımı da antrenman için Erciyes'i tercih etti


    Türkiye Bisiklet Milli Takımı da antrenman için Erciyes'i tercih etti
    Türkiye Bisiklet Milli Takımı 54. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na Kayseri Erciyes Yüksek İrtifa Bisiklet Kampı’nda hazırlandı.

    2 Antrenör, 2 mekanisyen, 2 masör ve 1 fizyoterapist toplamda 7 teknik ekip 10 sporcu ile Erciyes’te yoğun bir tempoda hazırlanan milliler günde 150 km pedal çevirerek form tuttu. Bisiklet Milli Takımı tura 7 sporcu ile katılacak. 140 bisiklet sporcusunun yarışacağı turda milli takım da podyum için mücadele edecek. 
    Milli takımda yarışacak sporcular şöyle; 
    AHMET ÖRKEN 
    NAZIM BAKIRCI 
    MUHAMMED ATALAY 
    ONUR BALKAN 
    AHMET AKDİLEK 
    FERİTCAN ŞAMLI 
    MUSTAFA SAYAR 
    İKİNCİ KEZ ‘WORLD TOUR’ KATEGORİSİNDE KOŞULACAK TUR, BU YIL KONYA’DAN BAŞLAYACAK 
    Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun (TBF) 1963 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve Türkiye’nin dünya çapındaki en prestijli spor organizasyonları arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bu yıl 54’üncü kez start start alacak. 
    2017 yılında dünyanın en önemli yarış kategorisi olan ‘UCI World Tour’ kapsamına alınan yarış, 09-14 Ekim 2018 tarihleri arasında arasında 6 etaplı olarak gerçekleşecek. TUR 2018, bu yıl iki büyü değişiklik barındırıyor. Dört kıtadan dünyanın en önemli 20 bisiklet takımına mensup yıldız bisikletçileri ve Türk Milli Takımı’nı buluşturacak organizasyon, bu kez huzurun ve hoşgörünün olduğu kadar ülkemizde ‘bisikletin de başkenti’ olan Konya’dan start alacak. 
    Selçuklu medeniyetinin üzerinde yükseldiği bu eşsiz coğrafyadan başlayacak TUR, daha sonra turkuvaz renkli Akdeniz ve Ege sahillerine inecek. 2’nci etap Alanya-Antalya, 3’üncü etap Fethiye - Marmaris arasında yaşanacak. Marmaris-Selçuk arasındaki 4’üncü etap, Meryem Ana Evi’nin yer aldığı Bülbül Dağı tırmanışıyla son bulacak. Selçuk’tan başlayacak 5’inc Etap ise Manisa’da tamamlanacak. 
    Ardından bu yılki turun diğer büyük sürprizi gelecek. Son etap, Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’dan start alacak ve üç imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul’daki büyük finişle, yaklaşık 950 km’lik dev yarış noktalanacak. 
    ÖZEL KUPA VERİLECEK 
    TUR, bu sene yine dünyaca ünlü sporcular ve takımların üst düzey mücadelesine ev sahipliği yapacak. UCI World Tour kapsamındaki yarışta birçok pro-takım ve ünlü bisikletçi boy gösterecek. Yenilenen rotasında farklı deneyimlerle 6 gün sürecek zorlu mücadeleyi zirvede tamamlayacak takım ve klasman lideri bisikletçiler, üzeri Selçuklu yıldızı motifleriyle bezeli özel kupanın da sahibi olacak. 
    Ülke tanıtımı açısından büyük bir öneme sahip organizasyon, naklen ve banttan yayınlarla 160’tan fazla ülkede izlenebilecek. Her geçen yıl daha fazla izleyici kitlesini hedefleyen ‘Tour of Turkey’, 2017’de toplam 284 saatlik yayınla beş kıtada 484 milyondan fazla haneye ulaşmıştı. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.