|   | 
  • Türkiye'de bir ilk: Flamingolar için suni ada yapıldı


    Türkiye'de bir ilk: Flamingolar için suni ada yapıldı
    Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Gediz Deltası Sulak Alanı’nda flamingolar için yapılan Türkiye’nin ilk suni adasında her yıl ortalama 7 bin çift flamingo yuva yapıyor.

    Su kuşlarının barınma ve üreme alanları için yapılan yatırımlar sayesinde Gediz Deltası’nda 2015 yılında 7 bin 100 flamingo yavrusu dünyaya geldi. 

     

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla adaların yok olmasını engellemek ve daha fazla flamingo çiftinin üremesini sağlamak maksadıyla 550 metrekare olan flamingo adası büyütülerek 6 bin 440 metrekarelik bir ada haline getirildi. Kuşları ile umut veren dünyadaki en büyük flamingo adası olma özelliğine sahip Gediz Deltası Sulak Alanı’nda 2016 yılı Kış Ortası Su Kuşu Sayımı gerçekleştirildi. Başarı ile yapılan sayımın ardından kuş cennetinin misafirlerinde bir artış olduğu gözlemlendi.

     

    DKMP özellikle kurak yaz aylarında deltanın tatlı su ekosisteminin zarar görmesini önlemek maksadıyla hayata geçirdiği projelerle sazlıklara tatlı su aktararak hayat ortamının devamlılığını sağlıyor. İzmir Kuş Cenneti’ne yapılan yatırımlar çerçevesinde her yıl adada ortalama 7 bin çift flamingonun da yuva yapması sağlanıyor.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.