|   | 
  • Türkiye Google ile anlaşmalı


    Türkiye Google ile anlaşmalı
    Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sefer Darıcı, dijital telif konusunun Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, Kasım ayında Kanada'da Google ile yapılan anlaşma sonrasında Türkiye'nin de benzer bir adım atması gerektiğini ifade etti.

    Kanada'nın Google'dan yılda 74 milyon dolar telif ücreti alacağını duyurmasının ardından, dijital telif konusunun Türkiye gündemine oturduğunu söyleyen Darıcı, dijital platformlarda içerik üretenlerin haklarını korumanın önemli olduğunu vurguladı.
     
    Doç. Dr. Sefer Darıcı, dijitalin hayatımıza girmesiyle birlikte içerik üreticileri, gazeteciler ve televizyoncular için yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Avrupa'da dijital telif konusunda yapılan çalışmaların ve yasal düzenlemelerin Türkiye için örnek alınması gerektiğini belirten Darıcı, Türkiye'nin bu konuda atılacak adımlarla içerik üreticilerine destek sağlayabileceğini dile getirdi.
     
    Dijital telif yasasının Türkiye'de hayata geçirilmesiyle birlikte içerik üreticilerinin emeklerinin karşılığını alabileceğini belirten Doç. Dr. Sefer Darıcı, bu düzenleme sayesinde kopyala-yapıştır haberciliğin sona ereceğini ve içerik üreten kişi ve kurumların haklarının korunacağını ifade etti. Türkiye'de Google ile bir anlaşma yapılması durumunda medya kuruluşlarının destekleneceğini ve içerik üreticilerinin emeklerinin boşa gitmemesi için önemli bir adım atılmış olacağını belirtti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.