|   | 
  • Türkiye-Hırvatistan maçı hangi kanalda saat kaçta?


    Türkiye-Hırvatistan maçı hangi kanalda saat kaçta?
    2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde A Milli Takımımız 5 Eylül'de Hırvatistan ile Eskişehir'de karşılaşacak. Peki, Türkiye-Hırvatistan maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta? Mücadele şifresiz mi yayınlanacak?

    A Milli Takımımızın, 5 Eylül 2017 Salı günü Hırvatistan ile oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu karşılaşmasını, Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Viktor Kassai yönetecek. Eskişehir Yeni Stadyumu'nda 21.45'te başlayacak müsabakada Kassai'nin yardımcılıklarını Vencel Toth ve György Ring yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Adam Farkas olacak. Bu akşam saat 21:45'de başlayacak mücadele TV8'den canlı olarak ekranlara gelecek.

    Maçı canlı olarak izlemek için tıklayınız

    Elemelerde I Grubu'na istediği gibi başlayamayan milli takım, son üç maçını kazandıktan sonra Ukrayna'ya deplasmanda mağlup olarak gruptan çıkma şansını zora sokmuştu. Grupta yaptığı 7 maçın üçünü kazanan milliler, 2'şer beraberlik ve yenilgi aldı. Ay-yıldızlılar, grupta 11 puanla 4. sırada yer alıyor. A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'ı mağlup ederek, Rusya'nın ev sahipliğini yapacağı Dünya Kupası'na katılma şansını sürdürmek istiyor. 

    Grupta oynadığı 7 maçta, 5 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi alan Hırvatistan ise 16 puanla lider durumda bulunuyor.

    Gruptaki diğer maçlarda ise bugün İzlanda-Ukrayna ve Kosova-Finlandiya karşılaşmaları oynanacak.  

    İki takım arasında İlk maç 1996'da

    İki ülke A milli futbol takımları ilk kez 11 Haziran 1996'da, İngiltere'de düzenlenen 10. Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde karşılaştı. Nottingham kentinde yapılan maçı Hırvatistan, Vlaovic'in 87. dakikada attığı golle 1-0 kazandı

    EURO 2008'de Uzatmalarda Türkiye Kazandı

    İki ekip arasındaki en önemli karşılaşma ise EURO 2008'de, Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanan çeyrek final maçı oldu. 20 Haziran 2008'de oynanan karşılaşmanın normal süresi 0-0 berabere sonuçlandı. Uzatma bölümünün 119. dakikasında Hırvatistan, Klasnic'in attığı golle 1-0 öne geçti. Türk Milli Takımı, 120+1. dakikada Semih Şentürk'ün attığı golle durumu 1-1'e getirdi ve maçı penaltılara taşıdı. Türk Milli Takımı, penaltılarda Arda Turan, Semih Şentürk ve Hamit Altıntop ile 3 gol bulurken, Hırvatistan, Modric, Petric ve Rakitic'in ayağından 3 penaltı kaçırdı ve milliler maçtan penaltılarla 3-1 galip ayrılıp, adını yarı finale yazdırdı.

    Play-off'ta Hırvatistan kazandı

    2012 Avrupa Şampiyonası (EURO 2012) Elemeleri play-off turunda birbirlerine rakip olan iki ülke A milli takımları arasında 11 Kasım 2011'de İstanbul'da yapılan maçı Hırvatistan, Olic, Mandzukic ve Corluka'nın golleriyle 3-0 kazandı. 15 Kasım'da Zagreb'de oynanan rövanş maçı golsüz bitti ve EURO 2012 biletini Hırvatlar aldı.

    Hırvatistan’da Ivan Rakitic Forma Giyemecek

    Hırvatistan Teknik Direktörü Ante Cacic, Kosova maçının ardından yaptığı açıklamada yıldız oyuncunun her iki bacağından da problemi olduğunu söylemişti.29 yaşındaki futbolcu, A Milli Takım ile oynanacak maçın kafilesinde yer almadı.

    Ivan Perisic: 'Aslında biz erkenden gol atabilirsek, şansımız artar'

    Dünya Kupası Grup maçında Türkiye ile karşılaşacak olan Hırvatistan'da Ivan Perisic basın toplantısı gerçekleştirdi. Perisic, "Aslında biz erkenden gol atabilirsek, şansımız artar" dedi.

    Eskişehir'de oynanacak olan maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Ivan Perisic, bir golün önemli olacağını belirtti. Perisic, "3 puan almamız gerekiyor. Türkiye'nin durumuna bakmıyoruz. Biz kendi durumumuza bakarız. Başlangıçtan beri grupta birinciyiz. Böyle de devam edeceğiz. Sonuçta biz kendimize bakarız başka takımlara bakmıyoruz. Sonuçta Türkiye ile bir geçmişimiz var. Paris'de daha iyiydik. Konsantre olmanız lazım. 1. dakikadan itibaren onların da gol atmaları lazım. Bizim de gol atmamız lazım. Ama onların oyununu kendimize doğru çevirmemiz lazım. Aslında biz erkenden gol atabilirsek, şansımız artar" diye konuştu

    Hırvatistan Türkiye'ye geldi

    Dünya Kupası Grup Eleme maçında Türkiye ile karşılaşacak olan Hırvatistan, Eskişehir’e geldi.

    Özel bir uçakla saat 13.05'te Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanı’na inen Hırvatistan kafilesi, konvoy halinde konaklayacakları otele geçtiler. 15 yaşındaki Onur Dikmen isimli Beşiktaşlı taraftar ise, ismi siyah-beyazlılar ile anılan Vida'dan formasına imza aldı. Bu akşam Hırvat ve Türk Milli Takımları, Eskişehir Yeni Stadyum'da basın toplantısı ve antrenman gerçekleştirecek.

    Öte yandan grupta Hırvatistan, Türkiye ile oynadığı ilk maçta 1-1 berabere kalmıştı.
     




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.