|   | 
  • Türkiye, melez sistemden başkanlık ile kurtulabilir


    Türkiye, melez sistemden başkanlık ile kurtulabilir
    AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Türkiye?nin melez sistemden kurtulabilmesi için yapılması gereken en önemli işlerden birinin başkanlık sistemine geçmek olduğunu düşündüğünü söyledi.

     
    1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda kaydını yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş gazetecilerin sorularını cevapladı. 

    Mustafa Elitaş, 2007 yılında yapılan Anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle Türkiye'de farklı bir yönetim tarzına gidildiğinin apaçık ortada olduğunu söyledi. "Buna uygun, fiili durumu hukuki durum haline getirmek için gayret göstermemiz gerekmektedir." diyen Elitaş, şöyle devam etti: "Geçenlerde CHP Genel Başkan Yardımcılarından birisi bir açıklama yapmış; halk bunu istemiyor diye. Bunu ölçmenin yolu halkın huzuruna götürebilmek. Hep beraber bir anayasa değişikliği yapıp sayı ne olursa olsun halkın iradesi ortaya çıkarsa ona boyun eğmemiz gerekir.

    Başkanlık sistemiyle ilgili Türkiye?nin melez sisteminden kurtulabilmesi için yapılması gereken en önemli işlerden biri bu olduğunu düşünüyorum" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.