|   | 
  • Türkiye, Rusya ile uçuş güvenliğinde anlaştı


    Türkiye, Rusya ile uçuş güvenliğinde anlaştı
    Türkiye ve Rusya Savunma Bakanlıkları, Türkiye-Suriye sınırında güvenli uçuşla ile ilgili doğrudan iletişimin kurulması konusunda anlaşma sağladı.

     
    Askeri ateşe ve basına bilgi veren Rusya Genelkurmay Başkanlığı Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, ?Rusya ve Türkiye Savunma Bakanlıkları, Türkiye sınırında uçuş güvenliğinin sağlanması ve havada kazaların önlenmesi konusunda doğrudan iletişim kurdu.? dedi.

    Karatapolov Rusya?nın Suriye?de operasyonlar için kullandığı Hmeymim askeri üssü ile İsrail arasında da telefon hattının kurulduğu bilgisini paylaştı. Rusya ve İsrail uçuş güvenliği ile ilgili 14-15 Ekim tarihlerinde ortak tatbikat da gerçekleştirdi. Suriye?de terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonları yapan Rus jetlerinin 3-4 Ekim tarihlerinde Türkiye hava sahasını ihlal etmesi ve 13 kez Rus-Türk jetlerinin sınırda tehlikeli yakınlaşma riski almaları endişelere neden olmuştu.

    Rusya Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Sergey Dronov başkanlığındaki heyet, Ankara?ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye Genelkurmay Başkanlığı ve Savunma Bakanlığı ile temaslarda bulunan heyetin, ihlallerle ilgili konuyu masaya yatırması bekleniyordu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.