|   | 
  • Türkiye Rusya'nın savaş uçağını düşürdü


    Türkiye Rusya'nın savaş uçağını düşürdü
    Suriye sınırından gelen haberlere göre Rusya'ya ait bir savaş uçağı düşürüldü. Savaş uçağı sınır ihlali yaptığı için Türk jetleri tarafından vuruldu.

    Hatay'ın Yayladağı ilçesi yakınlarında Rusya'ya ait bir savaş uçağı Türk jetleri tarafından düşürüldü. Hatay'ın Kızıldağ bölgesi Murtlu mevkiinde Türkmenlere yönelik bomba yağdırdığı belirtilen bir savaş uçağının düşürüldüğü, pilotların ise paraşütle atladığı ifade ediliyor.

     

    Savaş uçağının düşürülmeden önce sınır ihlali gerekçesiyle uyarıldığı ve daha sonra vurulduğu öğrenildi.

    TSK'da konuyla alakalı internet sitesinden şu açıklamayı yaptı: "24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir. Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24’te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

     

    Suriye’de Türkiye tarafından bir askeri uçağın düşürüldüğü haberlerinin ardından Rusya’dan da ilk resmi açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de Rus SU-24 uçağının düşürüldüğünü duyurdu. Açıklamada pilotların ikisinin de kendilerini uçak düşmeden önce fırlatmayı başardıkları; ancak şu anki akıbetlerinin bilinmediğini bildirdi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.