|   | 
  • Üç büyüklerin kayıp haftası!


    Üç büyüklerin kayıp haftası!
    Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, oynadıkları maçlarda galibiyetle tanışamadı. Söz konusu takımlar arasında tek puanı ise Ankaragücü ile evinde berabere kalan Galatasaray aldı.

    Süper Lig'in 15. haftası üç büyüklere yaramadı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, bu hafta oynadıkları müsabakalarda üç puana ulaşamadı. Galatasaray, dün akşam 2-0 öne geçtiği maçta son dakikada kalesinde gole engel olamadı ve evinde Ankaragücü ile 2-2 berabere kalarak, puanını 24 yaptı ve haftayı 6. sırada tamamladı.
    Fenerbahçe ise lider Sivasspor'un konuğu oldu. Son haftalardaki çıkışını Sivas temsilcisi karşısında da sürdürmek isteyen sarı-lacivertliler, beklenilen performansı ortaya koyamadı ve sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Ersun Yanal'ın takımı, gelecek hafta oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi beşinci sırada kaldı.
    Son olarak da Beşiktaş, Yeni Malatyaspor'u ağırladı. 6 maçtır kaybetmeyen siyah-beyazlılar, bu mücadeleye de serisini devam ettirmek için çıktı. Ancak rakibinin savunmasını bir türlü aşamayan Abdullah Avcı'nın öğrencileri, 85'de Bifouma, 90'da da Jahovic'in gollerine engel olamadı ve 27 puanda kaldı.
    Böylece ligin üç büyük takımı arasında tek puanı hanesine yazdırdığı 1 puanla Galatasaray almış oldu.

    Sergen'in Beşiktaş'a karşı ilk galibiyeti

     

    Süper Lig’in 15. haftasında Beşiktaş, taraftarı önünde Yeni Malatyaspor’a 2-0 mağlup olurken, siyah-beyazlı ekibin efsane yıldızı Sergen Yalçın, teknik adam olarak eski takımına karşı 7. kez sahaya çıktı ve ilk kez galip geldi.
    Beşiktaş’ın Yeni Malatyaspor’u konuk ettiği mücadelede, siyah-beyazlı ekibin efsane yıldızı Sergen Yalçın da eski kulübüne karşı 6’sı lig maçı olmak üzere 7. kez sahaya teknik direktör olarak çıktı ve ilk galibiyetini aldı. Antrenörlük kariyerine Beşiktaş altyapısında başlayan ve ardından Süper Lig’de takım çalıştırmaya başlayan Sergen Yalçın, siyah-beyazlı ekibe karşı ilk maçına 2013-2014 sezonunda çıktı. O dönem Gaziantepspor’u çalıştıran Sergen, Bilic’in başında olduğu Beşiktaş’a Olcay Şahan ve Ömer Şişmanoğlu’nun attığı gollerle 2-1 mağlup olmuştu. Sergen Yalçın 1 sezon sonra Roberto Carlos’un yerine Sivasspor’un başına geçerken, ligin 23. haftasında Beşiktaş’ı konuk etti. Kara Kartal bu karşılaşmada da eski öğrencisini üzdü ve Atiba’nın golüyle sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

    İlk puanını Kayseri’yle aldı
    Sivasspor’un ardından bir sezon sonra 3 maçlığına Gaziantepspor’u çalıştıran ve Beşiktaş’a rakip olmayan Sergen Yalçın, takip eden sezonda ise Kayserispor’da görev aldı. 24. haftada Vodafone Park’a çıkan Sergen, 2-2’lik sonuçla siyah-beyazlılara karşı ilk puanını aldı. Yalçın, aynı sezon kupada da Beşiktaş’la karşı karşıya geldi. D Grubu’nda Beşiktaş’la mücadele eden Yalçın’ın ekibi Kayserispor, siyah-beyazlılarla 1-1 berabere kaldı. Geçtiğimiz sezon ise Alanyaspor’u çalıştıran genç hoca, ligin ilk yarısında Beşiktaş’la 0-0 berabere kalırken, ikinci yarıda deplasmanda oynanan mücadeleden ise 2-1’lik yenilgiyle ayrıldı.

    Beşiktaş’ta 8 maçlık seri sona erdi

    Süper Lig’in 15. haftasında Yeni Malatyaspor’u konuk eden ve sahadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrılan Beşiktaş’ın, ligdeki 8 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi.
    Ligde çıktığı son 8 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik alarak hanesine 22 puan yazdıran ve ikinci sıraya yükselen Beşiktaş, Yeni Malatyaspor karşısında seriyi sonlandırdı. Rakibi karşısında üstün oynamasına karşın gol yollarında etkisiz kalan ve 85. dakikada Bifouma, 90+6. dakikada da Jahovic’in penaltıdan attığı gollere engel olamayan siyah-beyazlılar, ligde 8 maç aradan sonra mağlup oldu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.