|   | 
  • Uçuşlarda bilinmesi gerekenler !


    Uçuşlarda bilinmesi gerekenler !
    Koronavirüs önlemleri kapsamında bugün yeni dönem başladı. Aşısız veya aşısı tamamlanammış kişiler için PCR testi zorunluğu hakkında yeni adımlar atılmaya başlandı.

    6 Eylül'den itibaren aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için negatif sonuçlu PCR testi bulunacak.

    UÇAĞA BİNERKEN AŞI ŞART MI?

    Yaklaşık 5.5 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aşı olmayan öğretmen ve üniversite öğrencilerinden PCR testi isteneceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerle irtibatlı ancak henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız" dedi.

    Yurt dışı çıkışlı, Türkiye varışlı yolcuların uçuş saatinden maksimum 72 saat önce numunesi verilmiş olan negatif PCR testinin ibraz etmeleri gerekmektedir.

    UÇUŞLARDA MASKE TAKILMASI ZORUNLU MU?

    Maske kullanımı havalimanı içinde olduğu gibi, uçağa girişte ve uçuş boyunca da zorunludur. Sadece cerrahi maskeleri kullanabilirsiniz.

    HABER: TALHA MURAT SÜRMEN



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.