|   | 
  • Unlu ve şekerli mamul esnafı Kayseri Şeker'i gezdi


    Unlu ve şekerli mamul esnafı Kayseri Şeker'i gezdi
    Kayseri Şeker tarafından Kayseri ve civar İllerdeki Kayseri Şeker kullanan baklava üreticileri, lokum ve şeker sucuğu imalatçıları, şekerciler, pastaneciler, unlu mamul ve marketçilere guruplar halinde Üretim aşamalarını yerinde inceleme ve bilgilendirme turları başlatıldı.


    Kayseri Şeker tarafından Kayseri ve civar İllerdeki Kayseri Şeker kullanan baklava üreticileri, lokum ve şeker sucuğu imalatçıları, şekerciler, pastaneciler, unlu mamul ve marketçilere guruplar halinde Üretim aşamalarını yerinde inceleme ve bilgilendirme turları başlatıldı.

    Şeker pancarının fabrika kantarına girişinden şeker olarak çıkışına kadar üretimin her aşamasında, şeffaf bir gıda zinciri oluşmasını sağlayan Kayseri Şeker, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ile tüm gıda zincirinde toplam kalite aşamasına adım adım ilerlemesi sayesinde kurumsal firmaların taleplerinde artış yaşanmaya başladı.

    Baklava imalatçısı Akyel Gıda sahibi Ali Köyük, "Kayseri?de 110 kişiye istihdam kapısı olarak 20 yıldan beri hizmet vermekte ve yöresel ürünler kullanarak yöresel lezzetlerin korunmasına çalışıyoruz. Akyel Gıda olarak koyun sütünden elde edilen sade tereyağı ile imal ettiğimiz baklavalara doğal şeker pancarından elde edilen Kayseri Şeker ile tatlandırmak suretiyle markalaşma çabası içerisindeyiz. Biz kullandığımız ürünlerden en önemli olanlardan Şeker?in imalat aşamalarını, kurumsallığı ve hijyen kurallarına ne derece riayet edildiğini Kayseri Şeker Fabrikasına yapmış olduğumuz inceleme gezisinde gördük. Tüketicilerimizin de üretim aşamalarımızı imalathanelerimizde görerek gönül rahatlığı ile ürünlerimizi tüketmeleri için biz de tüketicilerimizi imalathanemize bekliyoruz" dedi.

    Helva ve gofret üreticisi Erciyes Gofret sahibi Yaşar Okumuşer, "Kayseri?de 33 yıldan beri Türk tatlısı Türk balı olarak bilinen zengin bir kalori kaynağı olan tahin helvasının imalatını yaparak Kayseri, sahil kentleri ve turizm merkezlerindeki müşterilerimize sunmaktayız. Genelde el hüneri isteyen tahin helvası yapımında kayseri şeker, su ve sitrik asit katılmasıyla pişirilmesi sonrasında elde edilen ağdaya tahin karıştırılarak yoğrulmak suretiyle 40 çeşit helva elde etmekteyiz. Kayseri Şeker gerek tat olsun gerekse kristalize bakımından osun çok güzel bir şekerdir. Özellikle helvada Kayseri Şeker kullandığımız için sitrik asidi daha az kullanmamıza yardımcı oluyor. Ürünlerimiz kaliteye önem veren tüketiciler tarafından tercih edilmektedir" diye konuştu.

    Akdil Unlu Mamulleri sahibi Durmuş Dilli, "İmalathanemizde kullanmış olduğumuz Kayseri Şeker?in üretiminde ulusal ve uluslar arası standartlara ne derece uyulduğunu gözlemledik. İlerleyen yıllarda daha da ilerilerde görmek isteriz" ifadesinde bulundu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.