|   | 
  • Vali Düzgün'den üniversite öğrencilerine çağrı


    Vali Düzgün'den üniversite öğrencilerine çağrı
    Kayseri Valisi Orhan Düzgün, üniversite öğrencilerine çağrıda bulunup, sosyal medya üzerinden rahatsız edilen öğrencilerin bu durumu güvenlik güçlerine bildirmeleri halinde kendilerine yardımcı olunacağını açıkladı.

     
    Vali Orhan Düzgün, 2?si devlet 4 üniversitesi bulunan ve 65 bin öğrencinin yükseköğrenim gördüğü Kayseri'de, yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte İl Yükseköğretim Güvenlik Kurulu'nu topladı.

    Vali Orhan Düzgün başkanlığında Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Uysal, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sakin Terzi ve ilgili kamu kurumlarının yöneticileri katıldı.

    Vali Düzgün, üniversite öğrencilerine çağrıda bulunarak, sosyal medya üzerinden rahatsız edilen öğrencilerin bu durumu güvenlik güçlerine bildirmeleri halinde kendilerine yardımcı olunacağını ifade etti. Sosyal medyada kötü niyetli kişilerin de bulunduğunu ve buna yönelik Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Müdürlüğü?nün konuyla ilgili talimatlandırıldığını ifade eden Vali Düzgün, şöyle konuştu; ?Değerli öğrencilerimizin de dikkat etmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bunların başında değişen ve gelişen bilgi ve iletişim teknolojileri ile çok önemli bir konuma gelen sosyal medya gelmektedir. Çocuklarımızın bilgiye ulaşmasında önemli katkısı olan sosyal medyanın, kötü niyetli kişiler tarafından farklı amaçlarla kullanıldığını da görmekteyiz. Suç unsuru teşkil edecek, eğitim-öğretim faaliyetlerini kısıtlayacak ve öğrencilerimizi suça yönlendirecek paylaşımlarla mücadelede bu anlamda önem kazanmaktadır. Bu durumlarla karşılaşan ve rahatsız edilen öğrencilerimizin de Emniyet?e bizzat başvurarak ya da 155 hattına ihbarlarını iletmeleri halinde suç unsurlarını gerçekleştiren kişiler hakkında gerekli incelemeler ve takibat yapılacaktır.?

    Vali Düzgün, yeni akademik yılda öğrencilere ve eğitimcilere de başarılı bir akademik yıl temennisinde bulundu. Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından üniversitelerin güvenliğine yönelik sunumun yapıldığı İl Yükseköğretim Güvenlik Kurulu daha sonra gündem maddelerinin görüşülüp, karara bağlanmasıyla sona erdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.