|   | 
  • Vali Düzgün: Gamsız ve ilgisiz müdürler var


    Vali Düzgün: Gamsız ve ilgisiz müdürler var
    Kayseri Valisi Orhan Düzgün, okul müdürlerinin imkanlarını en üst seviyede kullanması gerektiğini belirterek, makamların sadece yazı yazma yeri olmadığını söyledi. Düzgün, Beyaz Bayrak töreninde yaptığı konuşmada okul müdürlerini uyardı. Orhan Düzgün, ?Bunun yanında tüm imkanlara sahip olan ancak ilgisizlikten ve gamsızlıktan olanakları değerlendirmeyenlerin olduğunu görüyoruz." dedi.

     Kayseri Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi?nde beyaz bayrak almayı hak kazanan 40 okul için tören düzenlendi. Törene Vali Orhan Düzgün, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve okul yöneticileri ile öğrenciler katıldı. Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, 40 okula birlikte beyaz bayrak alan eğitim kurum sayısının 149?a yükseldiğini söyledi. Yılmaz, ?2012-2013 eğitim öğretim yılında, projeye il genelinde 64 okulun katıldı ve bu okullarda İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yerinde incelemelerin yapıldı. Şartları yerine getiren 40 okulunda Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.? diye konuştu. İl Sağlık Müdür Vekili İbrahim Demirel ise sosyal bir proje ortak olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. 

        Daha sonra kürsüye gelen Vali Orhan Düzgün, projeyle okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılmasının amaçlandığını kaydetti. Vali Düzgün, konuşmasında okul müdürlerini de uyardı. Müdürlük makamanın sadece yazı yazmaktan ibaret olmadığını ifade eden Düzgün, şunları söyledi: ?Okul müdürlerimiz yerel imkanları en üst düzeyde kullanmalıdır. Müdürlük sadece üst makama yazı yazma yeri değildir. Bazen müdürler, bize ?şu eksiğimiz vardı, yazıyı üst makama yazdık? şeklinde savunma yapıyor. Tabiî ki devlet olarak tüm ihtiyaçları gidermenin gayretindeyiz ancak bazen müdürlerde kendi oturdukları odalardan başlayarak, okulların iç, dış mekanları ve çevre düzenlemeleri için yerel imkanları harekete geçirmelidirler. Bunun yanında tüm imkanlara sahip olan ancak ilgisizlikten ve gamsızlıktan olanakları değerlendirmeyenlerin olduğunu görüyoruz. Ben Vali olarak zaman zaman ilçelere yaptığım ziyaretlerde de okulları ziyaret ediyor, hatta sınıflara giriyorum. Hatta kantinlere de giderek, gıdalar konusunda denetimler yapmaya çalışıyorum.? 

        Vali Düzgün, beyaz bayrak alan okulların da denetlenmesine devam edilmesi gerektiğini belirterek, ?Beyaz Bayrak alamadılar diye orada bu konulara dikkat edilmiyor gibi bir anlam ortaya çıkmasın. O okullarımızda da belirlenen şartlara dikkat ediliyor.? şeklinde konuştu. 

        Konuşmaların ardından Beyaz Bayrak almayı hak kazanan 40 eğitim kurumun müdürlerine okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen sertifika, Beyaz Bayrak, prinç levha ve beyaz gül verdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.