|   | 
  • Vali Orhan Düzgün?ün ?Vakıflar Haftası? Mesajı


    Vali Orhan Düzgün?ün ?Vakıflar Haftası? Mesajı
    Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vakıflar Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

     Vali Düzgün, "Vakıflarımız çok köklü bir geleneğin mirası olması münasebetiyle, kurumsal tarihçesi çok eskilere dayanır. Vakıflarımızın köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli halkaları olarak varlıklarını günümüze kadar sürdürmüşlerdir" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:
    "Milletimizin yardımseverlik, birlik ve dayanışma gibi değerlerini yaşama geçiren vakıflar, birlikteliğimizin güçlenmesini sağlamakta, yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızı yönlendirerek, amaçlarına kolaylıkla ulaşmalarına yardımcı olmaktadır. Osmanlılar zamanında yaygınlaşmış, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra da etkinliğini aynı ölçüde sürdüren Vakıflarımız, toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına büyük oranda katkıda bulunmuştur.
    5 Haziran 1935'te çıkan bir kanunla "Vakıflar Genel Müdürlüğü" kurulmuş ve ülkemizdeki vakıfların tümünün yönetimi, bu teşkilat tarafından üstlenilmiştir. Eğitim, sağlık, kültürel doku, şehirciliğin geliştirilmesi ve birçok alanda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştiren vakıfların, ülkemizin gelişme sürecindeki yeri ve önemi yadsınamaz durumdadır.
    Her alanda olduğu gibi vakıf çalışmalarında ki şeffaflık ilkesi, kurumun geçmişten gelen saygınlığının sürdürülmesinde etkili olacaktır. Vakıf kurumunun yaşatılarak geleceğe taşınması açısından ?Vakfet, Yaşa ve Yaşat? anlayışının herkesçe benimsenmesini diliyor, vakıf çalışanlarının ve vatandaşlarımızın Vakıflar Haftası kutluyorum."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.