|   | 
  • VALİ ŞERİF YILMAZ: - "İSTİKLAL MARŞI HÜRRİYET AŞKIMIZIN EN BERRAK İFA


    VALİ ŞERİF YILMAZ:  -
    Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, "Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü ve Türk Milleti'nin onurlu mücadelesinin yeniden doğuşunun şanlı destanı, vatan-millet sevgisi, hürriyet simgesi, moral gücü ve milletin istiklal sevgisi ile dopdolu olan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 92. yıl dönümünü kutluyoruz" ifadesinde bulundu.

     Vali Yılmaz, "Ömrünü vatana, millete hizmete adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy?un bu uyanış destanında bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır. Her kıtasında iman tazeleten, her mısrasında ecdada rahmet okutan, her kelimesinde ruhumuzu aydınlatan İstiklal Marşımız, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir.
    Yüce Allah'tan bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasını niyaz ediyor, İstiklal Marşımızın TBMM?de kabulünün 92?inci yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum" ifadesi ile mesajını sonlandırdı.
    (İHA) 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.