|   | 
  • Valilik yılbaşı tedbirlerini aldı


    Valilik yılbaşı tedbirlerini aldı
    Kayseri Valiliği, vatandaşların yılbaşı tatilinde asayiş ve trafik bakımından olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için güvenlik ve asayiş önlemlerine ek bazı tedbirlerin alındığı belirtildi.

    Buna göre, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, mağazalar ve çarşılar gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde; kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı yaya ve motorize ekip sayısı arttırılacak.
     
    Yılbaşı tatili nedeniyle havalimanı, gar ve terminal gibi yerlerde yolcu kapasitesi artacağı için devriye ekipleri takviye edilecek ve özel güvenlik görevlileri uyarılacak. Halka açık meydan ve alanlar ile umuma açık istirahat yerlerinde yaşanabilecek olayların önlenmesi için denetimler arttırılacak.
     
    Yılbaşı nedeniyle şehir içi taşıma araçlarında ve duraklarda oluşacak yoğunluk dikkate alınarak kontroller arttırılacak.
     
    Trafik Tedbirleri
     
    Kayseri Valiliği, vatandaşların, güven içinde seyahat edebilmeleri için yılbaşı tatili süresince alınacak trafik tedbirlerini de açıkladı.
     
    3 gün sürecek yılbaşı tatilinde hava koşullarının olumsuz olarak seyredeceği, şehirlerarası ve şehir içindeki güzergahlarda trafik akışının yoğun olacağı düşünüldüğünden olumsuz durumların önüne geçilebilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince alınan tedbirler şu şekilde:
     
    Yılbaşı gecesi alkol denetimlerine ağırlık verilecek, denetimlerde yasal sınırların üzerinde alkol aldıkları tespit edilen sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.
     
    Trafik kontrolleri, şehirlerarası karayolları başta olmak üzere kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimlerinde arttırılacak, ekip araçları güzergâhta seyir halinde veya sürücüler tarafından rahatlıkla görülebilecek alanlarda tepe lambaları sürekli yanar vaziyette konuşlandırılacak, güzergâhta buzlanma, yoğun kar yağışı ve tipi gibi trafiği tehlikeye düşürecek olumsuz durumların tespit edilmesi halinde konu derhal yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşlara bildirilecektir.
     
    Şehir içi ve şehirlerarası alternatif güzergahlar önceden belirlenmiş olup, yağış nedeniyle yol kapanması veya trafik akımının yoğunlaşması gibi hallerde, araçların belirlenen alternatif güzergahlara yönlendirilmesi sağlanacaktır.
     
    Sisli olan veya zincir takılması gereken yol kesimlerinden önce araç sürücüleri, bizzat durdurularak veya araç megafonları aracılığıyla araçlar arasındaki takip mesafesini arttırmaları, zincir takmaları, mecbur kalmadıkça sollama yapmamaları, yavaş ve dikkatli seyretmeleri, ayrıca gündüz de yakını gösteren ışıklarını yakmaları hususunda uyarılacaktır.
     
    Başta Erciyes kayak merkezine gidecek araçlar olmak üzere diğer araçlarda da kış lastiği uygulaması yapılacak il dışından yetki belgesiz, teknik donanımı bozuk araçların kayak merkezine çıkışlarına izin verilmeyecektir.
     
    Güzergah üzerinde ve terminallerde yapılan trafik kontrollerinde, araçlarda teknik yönden bir eksiklik veya aksaklığın bulunup bulunmadığına, özellikle de aşınmış ve mevsim koşullarına uygun olmayan lastik kullanılıp kullanılmadığına ve ışık donanımlarının faal olup olmadığına dikkat edilecek, uygun olmayan lastik kullanan, far ayarları ve ışık donanımı bozuk olan araçlar ile yangın söndürme cihazı ilk yardım çantası, gerekli teçhizat ve avadanlıkları (zincir, takoz, çekme halatı v.b.) olmayan araçların eksiklikleri tamamlanıncaya kadar trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir.
     
    Yılbaşı alışverişine çıkacak vatandaşlarımızın alışverişlerini rahat yapabilmeleri açısından özellikle alışveriş merkezlerinin bulunduğu yerlerde trafik tedbirleri alınarak trafiğin rahat akışı sağlanacaktır.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.