|   | 
  • Vatandaş Erciyes'e Çıkan Araçların Kontrol Edilmesini İstiyor


    Vatandaş Erciyes'e Çıkan Araçların Kontrol Edilmesini İstiyor
    Niğde Üniversitesi'nde okuyan öğrencileri taşıyan midibüsün yaptığı kaza sonucu 11 gencin ölümü, 36'sının da yaralanması üzerine, kazanın meydana geldiği Hacılar ilçesindeki vatandaşlar, Erciyes Dağı'na çıkan araçların kontrol...

    Niğde Üniversitesi'nde okuyan öğrencileri taşıyan midibüsün yaptığı kaza sonucu 11 gencin ölümü, 36'sının da yaralanması üzerine, kazanın meydana geldiği Hacılar ilçesindeki vatandaşlar, Erciyes Dağı'na çıkan araçların kontrol edilmesini istediler.

    Kazanın meydana geldiği Hacılar ilçesinden Erciyes Dağı'na çıkan yolla ilgili görüşlerini belirten, kazanın meydana geldiği yol kenarında evi bulunan emekli Zabıta Müdürü Muammer Kılıç, Hacılar'dan Erciyes Dağı'na çıkan yolda genellikle ilçe mezarlığının önünden geçen keskin virajlı bölgede kazaların meydana geldiğini söyleyerek, "Genellikle bu yoldaki kazalar, mezarlığın yanındaki virajda oluyordu. Yoldan çıkan araçlar mezarlığa giriyordu ve mezarları tahrip ediyordu. Biz 3-5 kez mezarımızı yaptırdık. Yolun bu bölümünde pek kaza olmuyordu. Fakat bu son kazanın meydana geldiği bölümün biraz yukarısındaki viraj çok tehlikeli. Bu yol yanlış yapıldı, bu virajın düzeltilmesi gerekir. Bu yol Erciyes Projesi'ne yakışmıyor. Bir an önce bu yolun ele alınması gerekiyor" dedi.

    Erciyes Dağı'na ana güzergah olarak üç yoldan çıkılıp inildiğini, bunların 2'sinin şehir merkezinden hareketle Hacılar ve Hisarcık üzerinden, diğerinin ise Develi ilçesi üzerinden gerçekleştiğini ifade eden Kılıç, "Erciyes Dağı'na çıkacak araçlar, bu 3 güzergahta da kontrol edilmiyor. Bu araçlar çıkarken aşağıda bir kontrol mekanizmasından geçmesi lazım. İşte görüyorsunuz bir fren patlamasından 11 fidan vefat ediyor. Bu çocuklara yazık değil mi? Biz gerçekten çok üzüntülüyüz. Belki bu çocuklar ülkenin gelecekte cumhurbaşkanı, başbakanı olacaktı. Fakat bir elim kaza hepsini aldı, götürdü. Bu araçların aşağıda kontrol edilmesi lazım, çünkü bunlar insan taşıyor" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.