|   | 
  • Vatandaşlar Ameliyat İçin Yarıyıl Tatilini Seçiyor


    Vatandaşlar Ameliyat İçin Yarıyıl Tatilini Seçiyor
    Özel Dünyam Hastanesi Op. Dr. Mehmet Türkay, kulak burun boğaz doktorlarının en yoğun çalıştığı dönemin yarıyıl tatili olduğunu söyledi.

     Türkay, bademcik, burun gibi acil operasyon gerektirmeyen ameliyatlar için ailenin ve çocukların tatil dönemlerini seçtiklerini söyledi. Op. Dr. Mehmet Türkay, "Bu yüzden sömestr tatillerinde kulak burun boğaz cerrahisi en yoğun günlerini yaşar. En çok ameliyat yaptığımız dönem bu dönemdir. Genellikle ameliyat için bu dönemde ilkokul, lise öğrencileri geliyor. Bunun yanı sıra bazı çalışan anne ve babalar da bu dönemi tercih ediyor. Ebeveynler iş yerlerinden izinlerini alıyorlar ve bu süreçte çocukları yanlarında olduğu için ameliyat oluyorlar" diye konuştu. Türkay, yarıyıl tatilinde genellikle bademcik, burun, geniz eti ameliyatları yapıldığını vurguladı.

    BADEMCİK AMELİYATINDA DÜNYA STANDARDI
    Bademcik ameliyatında çocukları hastaneden bir gün sonra taburcu ettiklerini söyleyen Op. Dr. Türkay, "Bademcik ameliyatlarında dünyada en gelişmiş yöntem olan ?Thermal Welding? yöntemini kullanıyoruz. Halk arasında kanamasız yöntem olarak da bilinir. Bu yöntemin bize kazancı, hastanın ameliyat sonrası ağrı şikayetinin daha az olması. Böylelikle ameliyat olan hastalar daha kısa dönemde normal hayatlarına dönebiliyor. Bunun süresi bir hafta veya 10 günü bulabiliyor. Hastayı taburcu ettikten sonra evde takip ediyoruz. Genellikle ameliyat başlangıç yaşı 3 yaş civarı. Ameliyat üst yaşı yoktur. Her yaş bademcik ameliyatı olabilir. Burun ameliyatlarında ise iki gün yeterlidir. İki günün sonunda hastalar rahatlıkla işlerine dönebilirler fakat o iki gün burun tamponunun olduğu sürede dinlenmelerini tavsiye ediyoruz? şeklinde konuştu.
    Op. Dr. Mehmet Türkay, geniz eti ameliyatının oldukça basit olduğunu belirterek, "Hasta aynı gün içerisinde taburcu olur ve kendini çok iyi hisseder. Benim ailelere önerim, ameliyatları kafalarında büyütmemeleri. Artık günümüz teknolojisinde anestezik ajanların iyi seçilmesi, anestezinin ameliyat süresinin ve hastanın yatış süresinin kısa olması, ameliyatta kullandığımız araçlarla ameliyatın daha kansız ve ağrısız olması, ameliyat sonrasında hastayı daha kısa dönemde normal hayata döndürmektedir? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.