|   | 
  • VATANDAŞLARDAN KAMUDA TÜRBAN SERBESTLİĞİ YORUMU


    VATANDAŞLARDAN KAMUDA TÜRBAN SERBESTLİĞİ YORUMU
    Kayseri?de yaşayan vatandaşlardan bazıları kamuda türban serbestliği ile ilgili olumlu görüş bildirirken, bir kısım vatandaş da kamuda türbanın serbest olmaması gerektiğini savundu.

     Kamuda türbanın serbest olması gerektiğini belirten bir vatandaş, ?Herkes istediği gibi kamu alanlarına girebilmeli. Türban serbestliği daha da genişletilmeli. Kamuda başı açık nasıl rahat çalışabiliyorsa, türbanlı da o şekilde çalışabilmeli. Herkesin özgür bir şekilde çalışabilmesi gerektiğini, bu şekilde daha verimli olacağını düşünüyoruz" dedi.

         Kamuda türbanın serbest olmasının diğer çalışanların da istediği gibi giyinebilmesi konusuna da yardımcı olabileceğini savunan vatandaşlar, "Açık olunca sorun olmuyor da kapalı olunca neden sorun oluyor? Annemizin başı kapalı olduğu zaman askeri okullara giremiyoruz. Bu hala devam ediyor. Yapılan çalışmalardan memnunuz. Türban serbest olmalı. Herkesin düşünceleri farklı. Sonuçta toplu ortamda yaşıyoruz. Herkesi yargılamamak lazım. Türkiye'de demokrasi olduğu için herkes istediği şekilde giyinebilmeli ve konuşabilmeli? diye konuştu.

         Türbanın kamu kurum ve kuruluşlarda serbest olmasına karşı olduğunu belirten bir vatandaş ise, ?Türbana karşı değilim ama Atatürk'ün ilkelerini yıktılar. Askeriye ve eğitim kurumlarına girilmesi konusunda türbana karşıyım. Bizi Müslüman eden örf ve adetlerimizdir. Okula, askeriyeye, TBMM'ye türbanla girilmez? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.