|   | 
  • Vergisiz Telefon İçin Şartlar?


    Vergisiz Telefon İçin Şartlar?
    Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle, teknolojik cihaz ve internet desteği almak isteyen öğrencilere yönelik başvuru koşulları belirlendi. İşte detaylar:

    Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle, teknolojik cihaz ve internet desteği almak isteyen öğrencilere yönelik başvuru koşulları belirlendi. İşte detaylar:
     
    Başvuru Koşulları: Başvuru yapacak öğrencilerin, satın alınacak cihaz için 26 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim programına kayıtlı olmaları gerekmektedir.
     
     
    Cihaz Fiyat Sınırlaması: Satın alınacak cihazın vergiler dahil nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi geçemeyecek ve cihaz ikinci el olamayacak.
     
     
    Başvuru Yöntemi: Başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bilişim sistemi üzerinden kimlik doğrulaması ile yapılacak. Başvuruda kimlik bilgileri, fatura numarası, fatura tarihi, cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, başvuru sahibinin adına düzenlenmiş faturada yer alan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, başvuru sahibinin kendi adına kayıtlı telefon numarası, IBAN numarası, mobil telefon cihaz desteği için IMEI numarası ve bakanlık tarafından talep edilen diğer bilgi ve belgeler sisteme girilecek.
     
     
    Değerlendirme ve Bilgilendirme: Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda başvurusu uygun bulunmayanlara bilgilendirme yapılacak.
     
     
    Destek Tutarları: Kabul edilen başvurular sonrasında destek tutarı belirlenecek ve öğrencinin belirttiği IBAN numarasına aktarılacak.
     
     
    İnternet Desteği: İnternet desteği almak isteyen öğrenciler de benzer şartlara tabi olacak. Başvurular iki ay içinde yapılacak.
     
     
    Bilgilendirme Sistemi: Başvuruların kabul edilmesi veya reddedilmesi durumunda bilgilendirme, bakanlık tarafından sistemi üzerinden yapılacak.
     
     
    Bu kapsamda, öğrencilere destek sağlanan cihazların nihai satış bedeli üzerinden belirlenen oranlarda ödeme gerçekleştirilecek ve bilgilendirme sistemi üzerinden ödeme detayları paylaşılacak.
     
    Özel Haber: Talha Murat Sürmen



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.