|   | 
  • YAKUT, ANAYASA ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ


    YAKUT, ANAYASA ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ
    Yeni anayasa çalışmalarını değerlendiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadık Yakut, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığı hakkında açıklamalarda bulundu.

     Yeni anayasa çalışmalarını değerlendiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadık Yakut, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığı hakkında açıklamalarda bulundu.

    Anayasa çalışmalarına verilen sürenin dolduğunu belirten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Dört parti bir araya gelerek uzlaşma komisyonu oluşturduk. Partilerin güçlerine göre değil ama her partiden 3'er vekil alarak bugüne kadar başarılı çalışmalar yapıldı" diye konuştu.

    Yakut, "Yeni çıkartılacak anayasada bazı konularda anlaşmaya varılamadı. O konular ayrı tutuldu. Türkiye'de ilk defa dört parti bir araya gelerek sivil anayasayı çıkarma çalışmaları yapıldı. Herkesin anlaştığı bir metin üzerinde karar vermemiz lazım ama çıkarılmazsa AK Parti olarak kendi düşüncemizi anayasaya koyarız ve TBMM'ye getiririz" ifadelerinde bulundu.

    BDP'li vekillerin dokunulmazlığı hakkında da değerlendirmede bulunan Yakut, "Her konunun tartışılması gerekir. Son zamanlarda gündemde olan milletvekillerinin dokunulmazlığının yeniden ana hatlarının belirlenmesi gerekir. Özellikle de terör örgütünün temsilcisi olduğunu söyleyen milletvekillerinin dokunulmazlığı olmaması gerekir. Bunun da yeni anayasada açıkça belirtilmesi lazım" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.