|   | 
  • YAKUT :'' (ODTÜ)'DE YAŞANAN OLAYLAR ANLAMLI VE MANİDARDIR"


    YAKUT :'' (ODTÜ)'DE YAŞANAN OLAYLAR ANLAMLI VE MANİDARDIR
    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadık Yakut, "Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yaşanan olaylar anlamlı ve manidardır" dedi.

     Türkiye Büyük Millet Meclisi (Tbmm) Başkanvekili Sadık Yakut, "Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (Odtü) yaşanan olaylar anlamlı ve manidardır" dedi.

    Galatasaraylı Umut Bulut'un kardeşinin düğün törenine katılan Tbmm Başkanvekili Sadık Yakut İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Yakut, Odtü'de Göktürk-2 Uydusu'nun aya fırlatılışı sırasında yaşanan olayları değerlendirdi.

    Odtü'de yaşanan olayların anlamlı ve manidar olduğunu söyleyen Yakut, "Tüm Türkiye sevinirken ve heyecanlanmışken, öğrencilerimizin Sayın Başbakanımıza veya uydunun fırlatılışına karşı tepki göstermeleri, gerçekten çok manidar ve çok anlamlıdır. Burada yapılmak istenen, Göktürk-2 Uydusu'nun fırlatılışının gündemden düşürülmesidir" diye konuştu.

    Yakut, "Biz bu filmleri daha önce seyrettik. Tekrar seyretmenin hiçbir anlamı yok. Çok basit ve gülerek geçtiğimiz bir konu. Aslında o öğrenciler, (düşünce hürriyeti bakımından yaptık) diyorlarsa veya bu şekilde değerlendirilmesi gerekiyorsa, bunun düşünce hürriyeti ile uzaktan, yakından hiçbir ilgisi yok" ifadelerinde bulundu.

    Olayların arkasında milli olmayan güçlerin olduğunu belirten Yakut, "12 Eylül'den önce de olayların başlangıcı çok masumane, öğrenci hareketleri ile başlamıştı ama Türkiye'nin hangi noktalara geldiğini hepimiz biliyoruz. O gün yaşanan olay üzücü bir hadiseydi. Öğrencilere biraz daha dikkatli olmalarını ve bu olayları kimlerin yaptırdığını düşünmelerini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.