|   | 
  • YAMULA BARAJI KALABA-SEYFE POMPAJ SULAMA PROJESİ


    YAMULA BARAJI KALABA-SEYFE POMPAJ SULAMA PROJESİ
    AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, 'Yamula Barajı Kalaba-Seyfe Pompaj Sulama Projesi' ile Kırşehir'de 65 bin hektar arazinin suyla buluşacağını bildirdi.

     AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, 'Yamula Barajı Kalaba-Seyfe Pompaj Sulama Projesi' ile Kırşehir'de 65 bin hektar arazinin suyla buluşacağını bildirdi.

    Çalışkan yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir ile birlikte 4 ili etkileyecek olan Yamula Barajı Kalaba-Seyfe Pompaj Sulama Projesi tamamlandığında toplam 110 bin hektar alan sulu tarıma geçileceğini belirtti.

    Projenin yüzde 58'nin Kırşehir'i kapsayacağını ifade eden Çalışkan, "Bu proje neticesinde Kırşehir'de Mucur ve Boztepe ilçelerimizde toplam 65 bin hektar arazi sulanabilecektir. Yakından takip ettiğimiz bu proje hem bölgenin hem de Kırşehir'in tarım alanında kaderini değiştirecek önemde bir projedir. Ümit ediyoruz ki bu proje en kısa zamanda tamamlanır ve çiftçilerimizin bir an önce daha verimli üretime geçmeleri sağlanır. İş 2013 yılı içerisinde bitirilerek, 2014 yılında proje yapım ihalesi yapılacaktır" diye konuştu.

    Çalışkan, "Kalaba Seyfe Pompaj Sulaması, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat illerinde Kızılırmak nehri Kuzey-Kuzeybatı kısmında yer alan ve Kızılırmak nehrine mansaplanan Deliceırmak havzasının üst kotlarındaki tarım alanları toprak kaynağıdır. Bu toprak kaynağını yerel şartlardaki yer üstü ve yeraltı su kaynakları ile sulamak mümkün değildir. Yöredeki en güvenilir ve en önemli su kaynağı Kızılırmak nehridir. Kızılırmak nehrinin sularını bu alanlara ulaştırmak için planlama sonucunda sulama sahası 110 bin 422 olarak tespit edilmiştir" ifadelerine yer verdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.