|   | 
  • YAZ OKULUNU KUR?AN OKUMAYI ÖĞRENME SEVİNCİYLE KAPATTILAR


    YAZ OKULUNU KUR?AN OKUMAYI ÖĞRENME SEVİNCİYLE KAPATTILAR
    Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği (KAYGED) tarafından açılan yaz okulunda çocuklar doyasıya eğlenmenin yanı sıra Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi. Çocuklar, kısa sürede öğrendikleri Kur'an-ı Kerim okuma sevincini aileleri ile paylaştı. Yaşları 5 ile 14 arasında değişen 230 çocuk, yaz okulu boyunca at binme, yüzme, futbol, voleybol, basketbol, jimnastik gibi sosyal aktivitelere katıldı. Çocukların yaz okulu heyecanı hatimli gece ile son buldu.

     KAYGED olarak her yıl yaz okulu programı düzenlediklerini ifade eden Koordinatör Ömer Güven, bu yıl yaz okulu programına 230 öğrencinin katıldığını açıkladı. Güven, anasınıfından 8. sınıfa kadar öğrencilerin katıldığı yaz okulunda günün bir bölümünü eğitim, diğer bölümünü de sosyal aktivitelerle geçirdiklerini anlattı. 

    Yaşlara ve sınıflara göre açılan dersliklerde 9 öğretmen, 12 yardımcı belletmenle eğitimler verildi. Sabah saat 09.00 ile 12.00 arasında çocuklara Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler ile Hz. Muhammed (sas)'in hayatı hakkında bilgiler verildi. Çocuklar her gün gruplar halinde yüzme havuzlarına, at çiftliğine, paintball sahasına, futbol, voleybol, basketbol, jimnastik salonlarına gitti. 6 yüzme hocası, öğrencilere yüzme eğitimi verdi. 

    Ömer Güven, kurs boyunca her gün 2 saat Kur'an-ı Kerim eğitimi verildiğini, anasınıfı ve okul öncesi öğrencileri hariç bütün öğrencilerin Kur'an-ı Kerim okumaya geçtiklerini belirtti. Güven, Kur'an-ı Kerim okumasını bilen bazı öğrencilere tecvit, mahreç ve ezber ağırlıklı programlar uygulandığını söyledi. Kurs ile ilgili velilere yönelik anket yaptıklarını kaydeden Ömer Güven, şunları söyledi: "Velilerimiz, yaz okulumuzun genellikle faydalı olduğu, çocukların tavır ve davranışlarında gözle görülen bir değişim olduğunun gözlendiğini dile getirdiler. Ramazan sonrasında düzenleyeceğimiz ikinci kurs için başlattığımız kayıtlar da büyük ilgi gördü." 

    Yaz okulunun kapanış töreni Akansu Koleji'nde velilerin de katılımıyla düzenlenen iftar yemeği ile yapıldı. Yemek sonrasında düzenlenen etkinlikte yaz okulunda Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen öğrenciler Kur'an okuyup, ilahiler seslendirdi. Aileler çocukları ile birlikte yaz okulu bitiminde Kur'an-ı Kerim okuma sevincini yaşadı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.