|   | 
  • Yaz Sıcakları Kafes Hayvanlarını Bunaltıyor


    Yaz Sıcakları Kafes Hayvanlarını Bunaltıyor
    Yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde sıcaklar iyiden iyiye kendini gösterdi. Aşırı sıcaklardan insanlar etkilendiği gibi hayvanlarda etkileniyor.

    Sıcaklardan en çok etkilenen hayvanlar ise petshoplarda kafes içerisinde yaşayan hayvanlar. Bu hayvanlar dar kafeste oldukları için sıcaktan bunalarak rahatsız oluyorlar. Bazen de telef olma tehlikesi geçirebiliyorlar. Evcil olan bu hayvanlar ayrı bir ilgide istiyor. Kafes hayvanlarının sıcaklardan etkilenmemesi için petshop mağazaları da gereken önlemleri alıyor. Dükkânlar daha çok havalandırılıyor, su doldurulan fısfıslarlar sıkılarak kuşlar, kediler, köpekler, tavşanlar serinletiliyor. Bazen de dışarı çıkartılarak hayvanların hava almaları sağlanıyor. Klimalar ve vantilatörler hayvanları hasta ettiği için çok az olmakla birlikte yöntemli bir şekilde kullanılıyor. Yapılan bu işlerin hepsi hayvanları sıcaklara karşı koruyabilmek için. Sıcaklara karşı hayvanların rahatlığını sağlayan petshop mağaza sahipleri evde hayvan besleyen vatandaşlara bazı uyarılarda bulunuyor. Hayvanlar cam kapı önünde konularak kesinlikle cereyanda bırakılmamalı.

     

    Pet shop sorumlusu Mustafa Yücekaya hayvanları serinletirken klima ve vantilatörlerin yöntemli bir şekilde direk değil oda ortamına doğru çevrilmesi gerektiğini söyledi.

     ?Kuşları nasıl koruyoruz sıcaklardan, tabiki içerde olduğu zaman basınçtan dolayı sıcak çok etkiliyor hayvanları, bu yüzden dışarı çıkarıyoruz taze, temiz hava almalarını sağlıyoruz. Dışarıda belirli sulama sistemlerimizle ıslatıp hayvanların serinlemelerini sağlıyoruz. Tavşanlar zaten sürekli dışarıda duruyor. Kedi ve köpeklerin sürekli önlerinde soğuk suları oluyor içlerinin fazla ısınmaması için. Tabiki dışlarının ısınmaması için belirli bir sürede onları da suluyoruz. Klima, vantilatör kullanıyoruz ama nasıl kullanıyoruz vantilatörü ve klimaları direk hayvanların üzerine verdiğimiz zaman oluşan cereyandan dolayı üşütebiliyorlar bunun için hayvanların direk üzerine doğru değil de içeride bulunan ortama veriyoruz oranın serinliği kuşlara yetiyor. Vatandaşlara tavsiyemiz fazla cam kapı önüne koymamaya çalışsınlar cereyan almaması için hayvanın çok serinlemesini istediği zaman çok yandığı zaman hayvan belirli kaplarla püskürtme yoluyla hayvanları serinletecekler.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.