|   | 
  • ‘Yemekteyiz’ Ama Yemeyiz!


    ‘Yemekteyiz’ Ama Yemeyiz!
    16 milyon kişi açlık sınırında yaşarken, TV’deki yarışmalarda yemek beğenilmiyor!

    Televizyon ekranlarında son dönemde giderek artan yemek yarışmalarında yarışmacıların yapılan yemekleri kıyasıya eleştirmeleri ve birbirlerine karşı sarfettikleri saygısız sözler, izleyenleri çileden çıkartıyor.

    16 milyon kişinin açlık, 48 milyon kişinin de yoksulluk sınırının altında yaşadığı Türkiye’de, yarışma adı altında nimete karşı yapılan abartılı eleştiriler, “Böyle yarışma olmaz olsun. Bazı insanlar çöpten ve Pazar yerlerinden artık yiyecek topluyor. Bunlar yemekleri beğenmiyor” dedirtti.

    ‘Gelinim Mutfakta’, ‘Zuhal Topalla Sofrada’, ‘Masterchef’ ve ‘Yemekteyiz’ adlı yarışma programlarında hem nimete saygısızlık yapıldığını hem de insanların birbirini kıyasıya eleştirdiğini ifade eden duyarlı vatandaşlar, “Türkiye olarak ekonomik darboğazdan geçiyoruz. İnsanlar evlerini kıt kanaat geçindiriyor. Hal böyleyken yarışma programı adı altında insanların, yapılan yemekleri ve birbirlerini acımasızca eleştirmeleri kabul edilebilir şey değil. Yok ‘et tam pişmemiş’, yok ‘tavuk tam kızarmamış’ vs. gibi eften püften gerekçelerle nimetlere saygısızlık yapılıyor. Bu programların yapımcılarını ve yarışmaya katılan insanları, ülkemiz gerçeklerine karşı daha hassas davranmaya davet ediyoruz. Türkiye’de bir kısım insanlar, çöplerden veya Pazar yerlerinden atık yiyecek toplayarak karnını doyurmaya çalışıyor. Bunlar ise ekranlarda, envai çeşit yemekleri beğenmeyerek zor durumdaki insanlarla adeta alay ediyorlar. Böyle saçma yarışma olmaz” şeklinde tepkisini ortaya koydu.  

    RAKAMLAR ACI TABLOYU ORTAYA KOYUYOR

    Türk-İş tarafından çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yapılan "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın Kasım ayı sonuçları açıklandı.

    Türk-İş tarafından bu ay içerisinde açıklanan araştırma sonuçlarına göre, 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı" bin 943 lira olarak belirlendi. Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" ise 6 bin 328 lira.

    Tüketici Hakları Derneği tarafından geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırmaya göre de ‘Nüfusun % 20’den fazlası açlık sınırının, % 60’dan fazlası ise yoksulluk sınırının altında yaşıyor.’ Yani bu değerlere göre Türkiye’de yaklaşık 16 milyon kişi açlık sınırının, 48 milyon kişi de yoksulluk sınırının altında yaşamını sürdürüyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.