|   | 
  • Yeni eğitim öğretim yılı sorunlar yumağıyla başlıyor


    Yeni eğitim öğretim yılı sorunlar yumağıyla başlıyor
    Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ayhan Kaya, tek temennilerinin ülkenin geleceği olan nesillerin iyi bir eğitim alarak ülkeye yararlı insanlar olması yönünde olduğunu belirterek, ?Maalesef 2014 - 2015 Eğitim Öğretim yılı tüm dünyada ki emsallerinin aksine ülkemizde aksaklıklar, eksiklikler ve olumsuzluklar içerisinde adeta sorunlar yumağı ile başlamaktadır.? dedi.

     Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ayhan Kaya, tek temennilerinin ülkenin geleceği olan nesillerin iyi bir eğitim alarak ülkeye yararlı insanlar olması yönünde olduğunu belirterek, ?Maalesef 2014 - 2015 Eğitim Öğretim yılı tüm dünyada ki emsallerinin aksine ülkemizde aksaklıklar, eksiklikler ve olumsuzluklar içerisinde adeta sorunlar yumağı ile başlamaktadır.? dedi. 

    "Başta deneme yanılma modeliyle, her gelen bakanın bir şeyler yapmış olmak amacıyla yaptığı, daha doğrusu yapmaya çalıştığı eğitim sistemimiz, sınav sistemimiz ve öğrenci yerleştirme sistemimiz sıkıntılıdır? diyen Ayhan Kaya, eğitim sisteminin adeta yap boz tahtası olduğunu açıkladı. Kaya, "Bugün itibariyle daha okullarına yerleşememiş, okullar arasında mekik dokuyan öğrenciler bulunmaktadır. Millî Eğitim Bakanlığının trilyonluk bütçesi içerisinde bir türlü doğru düzgün işlemeyen, işletilemeyen sistem hatasından dolayı birçok öğrenci ve beraberinde veli mağdur olmuş daha doğrusu mağdur edilmiştir." diye konuştu. 

    "ÖĞRETMEN ATAMALARI SİYASİ OLUNCA EĞİTİM ANCAK KURBAN BAYRAMI SONRASI BAŞLAYACAK"

    Sendika Başkanı Kaya, bugün itibari ile atama bekleyen öğretmenlerin daha ataması yapılmadığı, öğretmenler görevlerine başlamadığını hatırlatarak, bunun öğrencilerin aleyhine olduğunu anlattı. Kaya, şunları söyledi; ?Zamanında yapılamayan atamalar siyasi hesaplara, çıkarlara heba edilmiştir. Öğrenciler okullarda öğretmen yolu gözler, öğretmenler atama ile okul yolu gözler halde bırakılmıştır. Atmaların bu hafta sonu yapılması planlamakta, öğretmenlerde haftaya belki de bir sonraki haftaya ancak resmi prosedürleri halledip okullarında ders başı yapacaktır. Okullar da derslerin dağılımı, ders programları da ancak iki üç haftada içerisinde netlik kazanacaktır. Muhtemelen kurban bayramı sonrası ülkemizde eğitim öğretim başlayacaktır.?

    "İLÇE MİLLİ EĞİTİM VE ŞUBE MÜDÜRLERİ TEPKİLER YÜZÜNDEN YA KAÇIYORLAR YA DA İZİNE AYRILIYORLAR"

    Ayhan Kaya, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri atamaları ile göreve gelenlerin, mahkeme kararları, aşırı tepki ve iş yoğunluğundaki problemleri aşamadıkları için ya makamlarında oturamadıklarını yada izine ayrılarak kaçtıklarını belirtti. ?Yandaş okul müdür atamaları da mevcut siyasi kadrolaşma nedeniyle gecikmiş durumda? diyen Kaya, şu bilgileri verdi; ?Hala okul müdürleri ataması yapılamadı. Yapılamayınca onlarda okullarında öğretmenler, müdür yardımcıları ve diğer mesai arkadaşları arasındaki görev dağılımı yapamamıştır. Siyasi kadrolaşmanın taşeronu olan, mahkeme kararına rağmen koltuklarında oturan, siyasi puanlamanın mesulü şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri ise tepkiler nedeniyle kimi zaman izine ayrılmayı, kimi zamanda makamlarında bulunmamayı tercih etmişlerdir. Eğitim sıkıntıları ise her zaman olduğu gibi vicdan sahibi eğitimcilere kalmış ağır aksak giden sistemin siyasi çarkları arasında ezilmekle yüz yüze bırakılmıştır.?

    "OKUL AİLE BİRLİĞİ BÜTÇELERİ MÜDÜR ATAMASI YAPILAMADIĞI İÇİN OLUŞTURULAMADI"

    Ayhan Kaya, okul aile birliği bütçelerinin yeri müdür ataması gerçekleştirilemediği için yapılamadığını hatırlatarak, bu durumun yine öğretmenle veliyi karşı karşıya getireceğini açıkladı. Büyük bir sorunun eğitimciyi beklediğini anlatan Kaya, şöyle konuştu; ?Okul aile birliği bütçeleri ortadır. Maalesef 1999 yılından itibaren eğitime katkı payı her neredeyse bütün harcamalardan kesilir fakat bir türlü eğitime yansıtılamaz. Bütçe açığını kapatacak büyük bir kaynaktır. Yine iş marifetli eğitimcilere bırakılıp, veliyle karşı karşıya kalınır. Üstüne üstelik bakanlık kesinlikle hiçbir şekilde para toplanmayacak açıklamasını yapar. Ayıkla pirincin taşını misali. Şaibeli müdür atamaları yapılamadığı için müdürler göreve başlayamadığı ve okul aile bütçelerini oluşturamamış, temizlik ihalelerini yapamamıştır. Temizlik hususunda öğretmenler alıştırma haftasında okula gelen ve derste şikâyette bulunan velilere sadece yutkunarak cevap verir halde bırakılmıştır. Ne diyelim umarız atama makamı olmuş malum sendika, atadığı müdürlerin arkasından ödeneklerini göndererek eğitim konusundaki olmayan hassasiyetlerini, sızlamayan vicdanlarını harekete geçirirler.?

    "EĞİTİMDE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEKLERİNİN VEBALİNDELER VE HAKLARINI GASP ETTİLER"

    Başkan Ayhan Kaya, milli eğitimin siyasi çıkarlarına, makam koltuklarına feda edenlerin, bilerek ya da (şimdiye kadar bilmeyen kaldıysa) bilmeyerek bu oluşuma destek verenler, eğitimimize telafisi mümkün olmayacak hasarlar açtıklarını söyledi. Kaya, "Bu siyasi rantı eğitim sistemimize taşıyanlar, harcadıkları nesillerimiz başta olmak üzere haklarını gasp ettikleri bütün eğitim camiasının ve aile efradının bu dünyada iki elleri yakalarında olamasa dahi ahrette iki elleri yakalarında hesap verecektir." dedi. 

    Kaya, bütün sorunlara rağmen yeni eğitim ve öğretim yılının özellikle ülkenin geleceği olan çocuklara, velilere, öğretmenleri, eğitim camiasında hizmet veren herkese hayırlı olması temennisinde bulundu. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.