|   | 
  • YENİ EHLİYET ALANLARA DVD'Lİ 'KURAL İHLALİ' DERSİ


    YENİ EHLİYET ALANLARA DVD'Lİ 'KURAL İHLALİ' DERSİ
    Kayseri Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğünce "Trafik Kazalarının En Aza İndirilmesi" projesi kapsamında, sürücü kurslarındaki eğitimlerini başarıyla tamamlayıp sürücü belgesi almak için başvuran vatandaşlara, Trafik kazalarına neden olan belli başlı kural ihlallerini anlatan DVD'lerin dağıtımına başlandı.

     Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, trafik kazalarına neden olan belli başlı kural ihlallerinin; Kırmızı Işık İhlali, Hatalı Sollama, Alkollü araç kullanımı, Telefon ile görüşürken araç kullanma, Emniyet Kemersiz araç kullanma ve Kasksız motosiklet kullanımı olduğu ifade edilerek, ''Bu ve benzeri kural ihlallerinden kaynaklanan kazalara dikkat çekilerek, trafik kurallarına uyulması amacıyla 5 bin adet DVD sürücü belgesi alan vatandaşlarımıza dağıtılmaya başlanmıştır. Trafik spot görüntüler bulunan DVD dağıtımı sayesinde ülkemizde özellikle araç kullanımına başlayacak olan yeni sürücülerin ölüm, yaralanma ve hayat boyu sakat kalmayla sonuçlanan trafik kazalarının önlenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca iş ve işlem için gelen vatandaşlarımıza Trafik Tescil Şube Müdürlüğünde bulundukları süre içerisinde trafik video görüntüsü izletilerek, vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığının en üst seviyeye çıkarılması hedeflenmektedir'' denildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.