|   | 
  • Yeni Yıl Vergi Zamlarıyla Geliyor


    Yeni Yıl Vergi Zamlarıyla Geliyor
    2014 yılında motorlu taşıtlar vergisi, harçlar ve pasaport harçlarına zam gelecek.

     Yeni yılda vergi ve harçlar yüzde 3,93 oranında artacak. En düşük motorlu taşıtlar vergisi 537 liraya, pasaport harcı 131 liraya yükselecek.

    Ekim ayı enflasyon verileri sonrasında vergilerin artışında kullanılacak yeniden değerleme oranı 2013 yılında yüzde 3,93 olacak.

    Vergi Usulü Kanunu'na göre, TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı Üretici Fiyatları Endeksi'nin (ÜFE) 12 aylık ortalamaları dikkate alınarak belirlenen yeniden değerleme oranında, çeşitli vergiler, harçlar ve cezalar ile geçici vergi dönemleri itibariyle yapılacak değerlemeler esas alınıyor.

    Yeniden değerleme oranı doğrultusunda, çevre temizlik vergisi dışında kalan taşıt vergileri, harçlar, damga vergisi, cezalar ve değerli kağıtlar ile defter tutma hadleri yüzde 3,93 artırılacak.

    Bu oranı Bakanlar Kurulu'nun değiştirme yetkisi bulunuyor. Bu durumda araçlar için uygulanan motorlu taşıtlar vergisinden, emlak vergisine tabi değerlere ve pasaportlara kadar birçok mal ve hizmette, belirlenen oranda vergi artışı olacak.

    EN DÜŞÜK TAŞIT VERGİSİ 537 LİRA

    Bu durumda 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1300 cm3?e kadar olan otomobillerin halen 517 lira olan motorlu taşıtlar vergisi, yılbaşında 537 liraya çıkacak.

    Motor silindir hacmi 1301 cm3 ile 1600 cm3 arasındaki otomobillerin vergisi de 828 liradan 860 liraya yükselecek.

    PASAPORT HARCI 130 LİRAYI AŞACAK

    Harçların da aynı oranda zam görmesiyle birlikte 1 yıllık pasaport harcı yeni yılda 126,77 liradan 131,75 liraya çıkacak.

    EHLİYET HARCI 325 LİRA

    Ehhiyet alımlarındaki harç da artacak. B sınıfı sürücü belgesi harcı 325 lira olacak. Çevre temizlik vergisi ise yeniden değerleme oranının yarısı kadar ve yüzde 1.9 artırılacak.

    Star



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.